|   | 
  • Okullar Arası Gençler Puanlı Atletizm Grup Müsabakaları


    Okullar Arası Gençler Puanlı Atletizm Grup Müsabakaları
    Gençlik ve Spor Bakanlığını faaliyet programında yer alan "Okullararası Gençler Puanlı Atletizm Grup Birinciliği"ne farklı kategorilerde 19 okuldan 256 sporcu katıldı.

     Yüreğir Serinevler Atletizm pist'inde gerçekleştirilen yarışmalara kızlarda 10 okuldan 120 sporcu, erkeklerde ise 9 okuldan toplam 108 sporcu ile ayrıca 28 sporcununda ferdi olarak katıldı.
    Müsabakaların ilk gününde, Buse Arıkan ve Seda Fırtına?da bulunan 3 metre 95 santimetre ile Türkiye Liselerarası sırıkla atlama rekorunu Adanalı sporcu Demet Parlak 3 metre 96 santimetre ile yeni rekorun sahibi oldu. Aynı zamanda Parlak, Gençler Dünya barajını geçmiş bulunuyor.
    Bu arada dereceye okullara ödüllere Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin,Atletizm Federasyonu Merkez hakem Kurulu üyesi Celal Kayaöz,Mersin Atatürk Endüstri meslek Lisesi beden Eğitim öğretmeni Rabia Kökver, Beden Eğitim öğretmenleri tarafından verildi.
    Birinci gün sonunda 100, 400,1500 ile 100 ve 110 metre engelli, sırıkla atlama, 3 adım atlama, disk atma, yüksek atlama, uzun atlama kategorilerinde dereceye giren okullar şu şekilde:
    Genç Kızlar:
    1- Adana-Spor Lisesi(283 puan)
    2- Kayseri-Belsin Çok Programlı Lisesi (250 puan)
    3- Konya- Ereğli Atatürk Anadolu Lisesi (231 puan)
    Genç Erkekler:
    1- Gaziantep- Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (351 puan)
    2- Adana-Spor Lisesi (327 puan)
    3- Mersin- Toroslar Atatürk Endüstri Meslek Lisesi (231 puan)



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.