|   | 
  • Öldürdüğü kişinin cep telefonu sayesinde yakalandı


    Öldürdüğü kişinin cep telefonu sayesinde yakalandı
    Yaklaşık 2 ay önce evinde ölü bulunan 77 yaşındaki kişinin cep telefonları, zanlının yakalanmasını sağladı.

     Melikgazi Caddesi üzerindeki bir evde ölü bulunan Mehmet Hanifi Kuşçu'nun katil zanlısının yakalanışı ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Ağrı'da gözaltına alınan Özel O'nun, ölen kişinin cep telefonu sayesinde yakalandı.


    Olaydan sonra zanlıyı yakalamak için çalışma başlatan Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, cadde üzerindeki ve şehrin değişik noktalarındaki yaklaşık 200 kamera görüntüsünü inceledi. Kuşçu'nun yanında bir kişi ile evine doğru yürüdüğünü gören ekipler, bu kişinin kimliğini belirlemek için 30 kişinin ifadesine başvurdu.

    Mehmet Hanifi Kuşçu'nun yanındaki kişinin kimliğini belirleyemeyen ekipler, çalışmalarını Kuşçu'ya ait olduğu tespit edilen 2 adet kayıp cep telefonu üzerinde yoğunlaştırdı.

    - Kayıp telefonlar Kayseri'de bulundu

    GSM operatörleri ile işbirliği yapan ekipler, cep telefonlarının Kayseri'den sinyal verdiğini belirleyince Kayseri merkez Melikgazi Caddesi üzerindeki ikinci el cep telefonu satışı yapan bir dükkanda telefonlara ulaştı.

    İş yeri sahibinin verdiği eşgal üzerine telefonları satanın Özel O, olduğu belirlendi. Zanlının yakalanması için Kayseri'de oturduğu eve giden ekipler, Özel O'nun telefon kullanmadığını, polis kontrolüne takılmadığını ve hiç bir otelede kalmadığını saptadı.

    Yapılan çalışma sonunda Ağrı'da olduğu tespit edilen Özel O, Ağrı Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma sonucunda yakalanarak Kırşehir'e getirildi.

    Özel O, emniyette verdiği ifadesinde, Kırşehir'e iş bulmak için geldiğini, Mehmet Hanifi Kuşçu ile çarşıda tanıştığını, belirten zanlı, daha sonra Kuşçu tarafından eve davet edildiğini anlattı.

    Kuşçu ile arasında tartışma yaşandığını belirten zanlı, çıkan kavgada keserle başına vurarak yaraladığını söyledi.

    Olaydan sonra şuurunu kaybettiğini ifade eden zanlı, Kuşçu'nun kanlar içinde yattığını görünce cebinde bulunan 2 adet telefonu alarak Kayseri'de sattığını, daha sonra da Malatya'ya ve Ağrı'daki akrabalarının yanına gittiğini anlattı.

    Mehmet Hanifi Kuşçu (77), Melikgazi Caddesi'ndeki evinde keserle vurularak öldürülmüş halde bulunmuş, olaydan 2 ay sonra cinayet zanlısı Özel O (35), Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Ağrı Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla yakalanmıştı. Zanlı, sevk edildiği Kırşehir Adliyesi'nde mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konmuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.