|   | 
  • Ömer Belek ; ÇALIŞANIN YATANDA HAKKI VARDIR


    Ömer Belek ; ÇALIŞANIN YATANDA HAKKI VARDIR

    Kayserispor’da işler iyi gidiyor derken takıma nazar değdi (!) Göztepe ve Atiker Konyaspor yenilgileri art arda geldi. Bu yenilgiler moralleri bozsa da bu durumu Fenerbahçe galibiyetinin rehaveti olarak görüyorum. Fenerbahçe maçında sahada basmadık yer bırakmayan Kayserispor’a ne olmuştu? Bu soruyu Atasözümüzle cevaplayalım. Çalışanın yatanda hakkı vardır. Yenilgiyi kabul ederim ama mücadele etmemeyi kabul edemem. Rakipler önde baskı uygulayıp Kayserispor’u çıkartmıyor. Göztepe ve Atiker Konyaspor aynı taktikle oynadı. Rakiplerimizin öndeki   3-4 oyuncusu defansımıza baskı uygulayıp geriden oyun kurmamıza engel oluyor. Bu sefer ya kişisel hata yapıyoruz veya topu şişiriyoruz. Bu durumda topla buluşması gereken ilk isim Mensah olması gerekiyor. 2 haftadır oynamayan oyuncuların başında Mensah geliyor. Bilal ve Deniz rakibe pres yapıp, adam eksiltip, asist yapmaları gerekirken bir türlü istenilen düzeye gelemiyorlar. Özellikle Deniz Türüç beklenilenin çok gerisinde kaldı. Kendisiyle aynı zamanda Alanyaspor’da çıkış yapan Emre Akbaba Galatasaray’a transfer olarak futbolda yükselme dönemini yaşarken Deniz Türüç duraklama dönemini yaşıyor. Aldığı topları korner çizgisine kadar taşıyıp geri pas yaparak takımın el freni oluyor.

     Şu ana kadar 2 asistle oynayan Deniz Türüç’ e yedek kulübesi görünüyor. Ayrıca Chery 2 maçtır uykuya dalmış durumda.Tiago tel tel dökülüyor.Sürekli pas hatası yapıyor,ileriye gereken desteği veremiyor. Defansta görev alan Levent Gülen evlere şenlik.  Atiker Konyaspor maçında Ömer Ali Şahiner 3 metre geriden depar atıp son adam Levent Gülen’ i geçiyor, kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Levent bu şekilde oynarsa kulübeden çıkamaz. Levent’in arkasında yedek kulübesinde bekleyen 2001 doğumlu genç yeteneğimiz Adem Doğan sırasını bekliyor. Ertuğrul hocanın Adem’ i bazı maçlarda oyuna almasını bekliyoruz. Umut her zaman bildiğimiz gibi çok koşuyor çok emek veriyor ama şanssızlığını atamadı. Forvette de 2001 doğumlu Buğra İlter’e Ertuğrul hocanın şans vermesini bekliyoruz. 1985 doğumlu namı kendisinden önce gelen Asamoah Gyan bir türlü başarılı olamadı. Ona verilen fırsat artık genç yeteneğimize verilmeli. Fatih Terim 18 yaşındaki Ozan Kabak’ı ilk on birde oynatıyor. Barış Alıcı sürekli Fenerbahçe kadrosunda yer buluyor. Mesut Bakkal 1998 doğumlu Merih Demiral’ı ilk on bire alarak vitrine çıkartıyorsa Ertuğrul Sağlam’dan da takıma gençlik aşısı yapmasını bekliyoruz. Ayrıca Çaykur Rizespor’a giden Fernando Boldrin takımda kalsaydı, forma rekabeti artardı. Hakkını vermemiz gereken oyuncu kalecimiz Silviu Lung 2 maçta da farkın artmasını önledi. Arkadaşlarının kişisel hatalarını kurtarışlarıyla kapatmaya çalıştı.

     Çalışanın yatanda hakkı vardır.

    Çok koşmayan, pres yapmayan, adam eksiltmeyen oyuncular vazgeçilmez değildir. Bu takım efsaneler yetiştirmiştir. Kayserispor tarihinde yer almak 2-3 maçla olmuyor. Tek çiçekle bahar gelmez.  Sembol olmak istiyorsan ağzından çok ayakların çalışacak. Her maç her sezon üzerine koyarak oynayacaksın, futbol 90 dakika ama zihinsel hazırlık her hafta devam eder. Bir hafta boyunca maçı zihninde oynamayıp abone gibi 11 de sahaya çıkarsan takıma da zarar verir, kendini de bitirirsin.

    UNUTMA ÇALIŞANIN  YATANDA HAKKI VARDIR.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.