|   | 
  • ÖNER:'' MECLİSTE NEFRET SUÇU İŞLENMİŞTİR''


    ÖNER:'' MECLİSTE NEFRET SUÇU İŞLENMİŞTİR''
    CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in açıklamalarına ateş püskürdü.

     CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in TBMM çatısı altında nefret içeren konuşmalarıyla insanlık suçu işlediğini öne sürerken, kendisinden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

    TBMM'de Diyarbakır'a 'Selahaddin Eyyubi Üniversitesi' adıyla vakıf üniversitesi kurulmasını öngören yasa tasarısı ile ilgili görüşmeler sırasında CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında AK Partili İçten, CHP'li Öner'e yönelik olarak, "Sen Diyarbakır'ı biliyor musun? Sen Kürt müsün? Sizler, bizleri 1925'lerde de 37'lerde de 57'lerde de terk ettiniz. O günden beri Diyarbakır'a giremezsiniz. Girebilmek için abdest alman lazım senin. Biz seninle eşit değiliz, elhamdülillah. Zaten ben seninle eşit olmak istemem. Biz bu ülkenin sahibiyiz" dedi. 8 yaşında geçirdiği rahatsızlık ardından hayatını kaybeden halasının oğlu Ali Binboğa'nın cenazesine katılmak üzere Kayseri'de gelen CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, AK Partili Cuma İçten'in tutarsız söylemleri ile dikkat çeken bir isim olduğunu öne sürdü. Öner, "Nefret söylemini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki bir vekile yakıştıramıyoruz" dedi.

    BDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın kendisinden özür dilediğini anlatan Öner, aynı davranışı İçten'den de beklediğini söyledi. Öner, şöyle konuştu:

    "Cuma İçten, ne dediğini bilmeyen bir arkadaşımız. Söylemleri arasında tutarlılık yok. Bir bakıyorsunuz 'Eşitiz' diyor. Sonra, 'Sen benimle eşit olamazsın elhamdülillah' diyor. Bir söylediği diğer söylediğin, tutmuyor. Yani hep kendisiyle çelişen bir arkadaşımız. Bunun yanında bir bakıyoruz BDP'nin yerel yöneticileri ile tartışıyor sonra çıkıyor PKK'lılara sahip çıkıyor. Fikir tutarlılığı içinde değil. Biz nefret söylemini TBMM çatısı altında görev yapan bir milletvekiline yakıştıramıyoruz. Çünkü nefret söylemi insanlık suçudur. Bu nedenle özür beklemek hakkımızdır. Beklentimiz tıpkı BDP Milletvekili Sırrı Sakık gibi hatasının farkına varıp İçten'in de bizden özür dilemesidir. İçten gecikmeden özür dilemelidir. Yoksa bu söylemler yakasını bırakmayacaktır."

    Bazı çevrelerin CHP'de sürekli tartışma varmış gibi göstermeye çalıştığını ve bu kapsamda AK Partililer'in de bazı söylemleri çarpıtarak kamuoyuna aktardıklarını kaydeden Öner, şöyle devam etti:

    "CHP, demokratik bir kitle örgütüdür. Farklı söylemler olabilir. Ama CHP'nin doğrultuları değişmez. AKP'liler bazı söylemleri çarpıtıyor ve kendilerine göre yorumlayıp, kamuoyunu yanıltıyor. Söylenmemiş şeyleri söylenmiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Herkes dürüst olursa toplumda ileri demokrasi de gelişir. Biz her zaman yanlış söylemlerin karşısındayız. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk halkına 'Türk Ulusu' denir. Kederde, kıvançta ortak yurttaşların da bu düşünceyi paylaşması bunun yanında ulusu meydana getiren milliyetlerin hepse eşit ve saygıdeğerdir."

    ALİ RIZA BİNBOĞA'DA KATILDI

    Kayseri'deki cenazeye sanatçı Ali Rıza Binboğa da katıldı. Hayatını kaybeden eski Milli Eğitim Müdürleri'nden Ali Binboğa'nın aynı zamanda sanatçı Ali Rıza Binboğa'nın da amcasının oğlu olduğu ifade edildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.