|   | 
  • ONKOPLASTİK CERRAHİ İLE KANSERLİ MEMEYİ KAYBETME DÖNEMİ SONA ERİYOR


    ONKOPLASTİK CERRAHİ İLE KANSERLİ MEMEYİ KAYBETME DÖNEMİ SONA ERİYOR
    Türkiye?de 10 kadından birini etkileyen meme kanserinin teşhis ve tedavi süreci, hastaları psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. Vücudun cinsel kimliğini oluşturan parçasını kaybetme korkusu, kadınları ağır bir depresyon riski ile karşı karşıya bırakıyor.

     Meme kanseri cerrahisinde uygulanan yeni yöntemler, meme kayıplarının önüne geçilmesini sağlıyor. 'Onkoplastik Cerrahi' olarak adlandırılan yeni cerrahi tedavi yöntemleri, meme kanserini tedavi etmenin yanı sıra kadınların memelerini kaybetme riskini ortadan kaldırarak yaşam kalitesini yükseltiyor. Memorial Kayseri Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü?nden Doç. Dr. Alper Akcan, meme kanseri tedavisi hakkında bilgi verdi. Akcan, ?Meme kanseri, kadınlar üzerinde sadece tanısı konulduktan sonra değil, tedavisi tamamlandıktan sonra da ağır psikolojik sorunlara neden olan bir hastalıktır. Kanserli memenin ameliyatla alınması sonucu hastalarda ağır depresyon görülebilir. Hastanın moral düzeyini olumsuz etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren bu durum, onkoplastik cerrahi sayesinde artık sorun olmaktan çıkmaktadır. Onkolojik cerrahi ile plastik cerrahinin birleşmesi ile uygulanan yöntem sayesinde hastalar, ameliyat sonrası sağlığına kavuşarak kozmetik açıdan da güzel bir görünüm kazanmaktadır. Bu sayede, hastalar ameliyat sonrası psikolojik travmaya maruz kalmadan normal yaşamlarına geri dönmektedir.? dedi. 

    ONKOLOJİK VE ESTETİK CERRAHİ BİR ARADA 

    Doç. Dr. Alper Akcan, meme kanserli hastalar yalnızca kanser tanısı nedeniyle değil, meme ameliyatları sonrası ortaya çıkan meme kayıpları nedeniyle de ağır psikolojik sorunlar yaşadığını anlatarak, şu bilgileri verdi: ?Hastaların moralini önemli ölçüde etkileyen bu durum, onkoplastik cerrahi sayesinde ortadan kalkmaktadır. Onkoplastik meme cerrahisi, modern meme cerrahisinde meme kaybına yol açmadan meme kanserini tedavi etmek amacından yola çıkılarak; cerrahi ile birlikte, memede daha iyi bir estetik sonuç yaratacak girişimin birlikte uygulanması şeklinde yapılmaktadır. Onkolojik ve plastik cerrahi prensiplerinin birleştirilmesiyle uygulanmaya başlayan bu yöntemlerle, daha önce kanser nedeniyle memesini kaybetmiş kadınların yeni bir memeye kavuşması da sağlanmaktadır.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.