|   | 
  • Onlar Engellerini Yüzerek Aşıyor


    Onlar Engellerini Yüzerek Aşıyor
    Kayseri Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ?Sporda engelleri kaldıralım? projesi kapsamında görme engellilere yüzme kursu veriliyor.

     Kayseri Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ?Sporda engelleri kaldıralım? projesi kapsamında görme engellilere yüzme kursu veriliyor. Bütün engellilerin yüzme sporunu öğrenmelerini sağlamak amacıyla yapılan projeye 25 görme engelli katılıyor. Engelli öğrencilere ilk öncelikle suda kalma ve cesaretli olma öğretilerek daha sonra da yavaş yavaş yüzme faaliyetine geçiliyor. Ayak çırpma, kulaç atarak ve sırt üstü yüzmeyi öğrenen engelliler spor yaparak daha sağlıklı yaşamayı hedefliyor. Kursa Altı Nokta Körler Derneği üyeleri destek veriyor. Hafta sonları düzenlenen kurs yıl boyu devam edecek.

    Yüzme antrenörü Macit Köse amaçlarının engellileri spor yapmaya yönlendirerek daha sağlıklı bir yaşam oluşturmak istediklerini söyledi

     

    ?Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü adı altında düzenlenen görme engellilerin yüzme öğrenmesi. Amacımız bütün ülkemizde görme engelli, bedensel engelli, zihinsel engellilerin bu tür havuzlarda faaliyetlere katarak daha sağlıklı bir yaşam oluşturmayı hedefliyoruz. İl Müdürlüğümüz olimpik yüzme havuzunda yıl boyu devam eden kurslarımızda hafta sonları görme engelli kardeşlerimize yüzme kursları vermekteyiz. Burada normal sporculara göre normal kişilere göre görme engellilerin daha zor olduğu için hem sayı olarak az ve havuzun boş olduğu saatleri kullanıyoruz. Bire bir ilgileniyoruz ve onlara yüzmeyi öğreniyoruz. Önce ayak vuruşlarını, suda kalmayı, cesareti öğretiyoruz. Daha sonra yüzmeye yavaş yavaş başlıyoruz. Suda kalma çok önemli onlar için. Görmedikleri için çok korkuyorlar ?dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.