|   | 
  • Osman Başeğmez Kırşehir?i Örnek Gösterdi


    Osman Başeğmez Kırşehir?i Örnek Gösterdi
    Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürü Osman Başeğmez, Kırşehir'de yayın yapan 11 gazetenin güçbirliği yaparak, nitelikli yayın konusunda güzel bir adım attıklarını belirtti.

     Başeğmez, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir'deki 11 gazetenin birleşmesi ile gazete sayısının 4'e düştüğünü, 1 gazetenin de bağımsız olarak yayın hayatına devam edeceğini dile getirdi.

    Okuyuculara her anlamda daha kaliteli bir gazete sunmak için önemli bir adım atıldığını vurgulayan Başeğmez, şu bilgileri verdi:

    "Kırşehir Valiliği aracılığıyla resmi ilan ve reklam yayınlayan 11 gazete birleşerek 4 gazeteye düştü. 2012 ve 2013 yılında Basın İlan Kurumu?nun şubesinin bulunduğu illerde yaşanan gazete birleşmelerinde Kırşehir bir ilki gerçekleştirerek, Valilik denetiminde olmasına rağmen birleşmeyi gerçekleştiren ilk il oldu. Bir süredir devam eden birleşme çalışmalarında birçok kez toplantılar düzenlendi. Kırşehirli gazete sahipleri en son anlaşma sağlayarak gazetelerini birleştirdi. Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürlüğü de sürece katkı sağladı."

    Başeğmez, birleşme neticesinde, Kırşehir Arena, Kırşehir Yeşilyurt gazetelerinin Kırşehir Memleket adı altında, Aşıkpaşa, Kervansaray, Çınar ve Ahi gazetelerinin Aşıkpaşa Gazetesi adı altında, Çiğdem, Çağdaş, Sonhaber ve Gündem gazetelerinin Çiğdem Gazetesi adı altında, Memleket, Arena ve Yeşilyurt gazeteleri Memleket Gazetesi adı altında birleştiğini, Ercan gazetesinin ise herhangi bir gazete ile birleşmeden yayınına devam edeceğini kaydetti.

    - Gazete sahipleri Vali Aktaş'ı ziyaret etti

    Öteyandan, birleşen gazetelerin sahipleri Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Çakacak, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin her zaman olumlu sonuçlar vereceğini vurgulayarak, gazetelerin nitelikli ve kaliteli çıkmasının ilin basın hayatını daha güçlü hale getireceğini ifade etti.

    Gazete sahipleri, birleşme ile ilgili çalışmalar hakkında Vali Çakacak'a bilgi verdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.