|   | 
  • Osman Yılmaz kişisel heykel sergisini açtı


    Osman Yılmaz kişisel heykel sergisini açtı
    Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Yılmaz tarafından kişisel heykel sergisi açıldı.

     
    Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Yılmaz tarafından kişisel heykel sergisi açıldı. 

    Selçuklu Uygarlığı Müzesi'nde açılan sergide birbirinden farklı heykeller sergilendi. Sergide yaptığı heykellerle ilgili bilgi veren Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Osman Yılmaz, ?Sergide 12 adet heykel eseri sergileniyor. Soyut tarzda yaptığım çalışmada eserlerin tamamı Kayseri tüf taşlarından oluşmaktadır. Eserlerin tamamının tüf taşlarından oluşu bakımından bu konuda ilk olma özelliği taşıyor. Geleneksel olarak Kayseri taşları daha çok mimari yapıların ana malzemesi olmuştur. Oysa heykel malzemesi olarak ilk kez kullanılmıştır? diye konuştu.

    Yılmaz ayrıca, ?Burada her eserin kendine özgü ifade, kendine özgü yaratım süreci olmuştur. Pratik anlamda bilinen biçim anlamlarının dışında kalması onun soyutluğundan yani kendine özgülüğünden kaynaklanır ve bu bakımdan eleştiriye ihtiyaç duyar. Eleştirildiği ölçüde de anlam dünyasına katılır. Heykelin soyut olması onun anlamsız olduğu anlamına gelmez, aksine yeniyi ve kendine özgü sanatçıdan gelen ruhsal estetik değeri yapısında bulundurulmasıyla özgür bir dünyanın anlamını içinde taşır. Bu bakımdan izleyici için ilginç olduğu kadar bir o kadar da yabancıdır ama anlaşılması sezgisel, estetik bir çabayı zorunlu kılar? şeklinde konuştu.

    Heykel sergisi, Selçuklu Uygarlığı Müzesi'nde 9-20 Eylül tarihleri arasında açık kalacak.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.