|   | 
  • Özel Hastanelerin Muayene Ücretleri


    Özel Hastanelerin Muayene Ücretleri
    Kayseri'de özel bir sağlık merkezi sahibi olan Dr. Seyfi Şahin, ''Bakanlan Kurulu, özel hastane ve tıp merkezlerinde katkı payını yüzde 200 artırmıştır. Sağlık Bakanlığı da sık sık bunu tekrar ederek kamuoyunda özel hastanelerin fiyat artışı yaptığını beyan etmektedir. Halbuki bu karar uygulanabilir değildir. Özel hastanelerin pek çoğu ve biz bu zamları yapmadık'' dedi.

     Dr. Seyfi Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu yüzde 200'lük artışın hastalar açısından korkutucu ve büyük bir rakam olduğunu, dolayısıyla hastaların özel hastanelere müracaatını engellediğini ifade etti. Şahin, ''Halbuki devlet bu zamları kendisi yapmamakta, vatandaşı devlet hastanelerine yönlendirmekte ve özel hastanelerle haksız rekabet yapmaktadır. Bu da bugünkü serbest piyasa anlayışına aykırıdır ve özel hastaneleri madden ve hasta sayısı itibarıyla mağdur etmektedir. Muayene ücretleri zaten oldukça düşüktür. Sosyal güvenlik kurumunun muayenelere verdiği ücret zaten 20 TL'dir. Bunun da katkı payı olarak aldığımız paradan 12 TL'sini kesmektedir. Geri kalan paranın da yüzde 30'unu vergi olarak yani bizden 8 TL daha alarak muayene ücretlerini parasız hale getirmektedir. Yani devlet özel hastanelere verdiği parayı geri almakta ve muayeneleri ücretsiz hale getirmektedir'' diye konuştu.
    Tıp merkezi olarak zaten 25 TL muayene ücreti aldıklarını vurgulayan Dr. Seyfi Şahin, ''Bunun da 12 TL'sini SGK bizden geri almaktadır. Yani bizim aldığımız katkı payı 13 TL'dir. Bunun büyük bir para olmadığı bellidir. Maddi olarak çok düşük olan bu ücretler, Bakanlık tarafından abartılı kelimelerle hasta sevkini önlemekte hem özel kuruluşlara psikolojik olarak zarar vermekte hem de hastaların kaliteli hizmet almalarına da mani olmaktadır'' ifadelerini kullandı.
    Özel hastanelerde bir doktorun günlük baktığı hasta sayısının 40-60 iken, devlet hastanelerinde bir hekime düşen hasta sayısının ise 100-150 olduğunu kaydeden Dr. Seyfi Şahin, ''Biz bazı özel hastane ve tıp merkezleri olarak vatandaşın ödeyeceği muayene ücretine zam yapmadık. Yani bu yüzde 200 zammı uygulamadık. Dolayısıyla kıymetli hastalarımızın bizlere gönül rahatlığıyla ulaşması mümkündür. Biz tıp dal merkezleri tetkiklerden de ücret almamaktayız'' dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.