|   | 
  • ÖZHASEKİ, KADINLARA HİTAP ETTİ!


    ÖZHASEKİ, KADINLARA HİTAP ETTİ!
    Mehmet Özhaseki, Memur Sen Kayseri İl Temsilciliği Kadın Kolları tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı.

     Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Memur Sen Kayseri İl Temsilciliği Kadın Kolları tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı.


    AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve çeşitli sendikalardan çok sayıda kadının katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kardan Adam Tesislerinde gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Özhaseki, kadına gerçek değerinin İslamiyetle birlikte verildiğine dikkat çekerek, "Batı toplumlarında bir dönem 'kadının ruhu var mı yok mu?' diye tartışılacak kadar kadınlar yok sayılmış. İslamiyet öncesi arap toplumunda da kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğünü hepimiz biliyoruz. Ama Peygamber Efendimizle birlikte kadın toplum içindeki saygın yerini alıyor.

    Onlara hep şefkatle yaklaşıyor, incitmiyor. El üstünde tutup iltifat ediyor. Bırakın vurmayı kırmayı, sözleriyle bile incitmiyor. Veda Hutbesi'nde de 'kadınların sizin üzerinde, sizin de kadınlarınız üzerinizde hakkı var' diyerek çok büyük bir devrim gerçekleştiriyor. Türk Tarihinde de bu konuda çok güzel örnekler var. Bunlardan birisi Fatma Bacı. Bacıyanı Rum'un kurucusu, Ahi Evran'ın hanımı. Kadınlara meslek öğretiyor, bir iş sahibi olmalarını öğütlüyor. Ahlaki prensipler ortaya koyarak kadınları örgütlüyor. Aşınıza, işinize ve eşinize sahip olun diyerek çok güçlü prensipler getiriyor. Moğol istilasına karşı en güçlü direnişi bunlar ortaya koyuyor. Bir diğeri de Hunat Hatun. Yani Hunat Camii'ni yaptıran kadın. Yıllarca toplumu idare eder. Bir müddet sonra ihtida eder ve müslüman olur. Tüm mal varlığını vakfeder ve şimdi gördüğümüz hamamı, medreseyi ve camiiyi yaptırır. Selçuklu'nun hakim olduğu topraklarda 800 sene önce onlarca hayır eseri yaptırmış. Bizim toplumumuzda kadınlara saygı var, kendi yanında eşit bir insan olarak görmek var" dedi.

    Başkan Özhaseki, "Kızlarımıza iyi eğitim verin, meslek sahibi olsunlar. Kimseye muhtaç olmasınlar. Manevi yönden de gelişimlerini tamamlasınlar" diyerek sözlerini tamamladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.