|   | 
  • Özhaseki: Paralel yapı fabrika ayarlarına dönmeli


    Özhaseki: Paralel yapı fabrika ayarlarına dönmeli
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Paralel yapı ne zaman ki fabrika kodlarına döner, o zaman bu mücadele biter” dedi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu’nun düzenlediği programa katıldı. Emirgan Parkı’nda düzenlenen programda konuşan Mehmet Özhaseki, "Paralel yapı fabrika kodlarına dönerse mücadele biter" dedi.

     

    Devlet içinde devlet gibi davranmaya devam ettiği müddetçe paralel yapı ile mücadele edeceğiz diyen Özhaseki, “20-25 sene önce ilk tanıdığımızda yaptığı faaliyetler şöyle görülüyordu; talebe faaliyetleri, insan yetiştirme, ülkeye, vatana, millete faydalı olmak. Bu arada fukara hizmetleri de ortaya koymuşlardı. Devam eden bu yapıyı içimizden birçok insan da sevdi, açık, gizli destekler verdi. Güçlendirdik. Çalışmalara baktık; ‘Elinize sağlık, Allah razı olsun’ dedik. Paralel yapı ne zaman ki fabrika kodlarına döner, o zaman bu mücadele biter. Hala kafalarında taşıdıkları ‘biz burada her şeyi yaparız’ düşüncesi devam ediyorsa bu mücadele hiç bitmez. Şu gelinen noktada Türkiye’nin aleyhine çalışan en önemli örgüte dönüştü. Yurt dışında Türkiye aleyhine çalışan en önemli lobi bunlar. Akıl alır gibi değil. Orada hala birtakım polisiye işlerle 'herkesi dinleriz, herkesi çekeriz, birini devirmek için elimizden geleni yaparız' diyerek devlet içinde devlet gibi davranıp bu tür kötülüklerine devam ettikleri sürece mücadele devam eder” diye konuştu.

     

    "Vatandaş özyönetim isteyenlerin ardından gitmedi"

    Terörle mücadelede son aşamaya gelindiğini kaydeden Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki yaraların kısa zamanda sarılacağının altını çizdi. Vatandaşın, terör örgütünün beklediği gibi, özyönetim isteğinde bulunanların arkasından gitmediğini ifade eden Özhaseki, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 

     

    "Saddam gibi vahşiyane, Esed gibi insafsız tavırlarla terör örgütünün üzerine gidilecek olsa idi, emin olun 2-3 günlük iş vardı. Ama öyle olsaydı masumlar, çocuklar, kadınlar zarar görürdü. Biz başka bir yöntem tercih ettik, hiçbir masum insanın canına zarar gelmemesi için tek tek, yavaş yavaş mücadele ettik. Şimdi mücadelenin sonuna gelindi. Olaylar 2-3 gün önce Yüksekova’da bitti. Bir iki yerde devam ediyor. Bundan sonra ancak bireysel teröre başvururlar. Yine bir yerleri patlatırlar. Değişik metotlar üretmeye başladılar. Ama bitiyor bu iş. Şimdiye kadar iyiliğe tutuldu, kötülüğe tutuldu, birtakım metotlar denendi ama geldiğimiz noktada artık işin sonu gözüküyor.

     

    Bunlar kadar vahşi, ilkel, ne istediğini bilmez adamların oluşturduğu yapı da kalmadı. Ama Doğu’da yapılması gerekenler var. Yaraları kesinlikle sarmak lazım. Vatandaş, özyönetim isteyenlerin arkasından gitmedi, özyönetime fırsat vermedi."




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

    1. Murat

      Haseki fabrika ayarları derken bizim istediğimiz şeyleri yapmak demek istiyor.Ah başkanım bnce fabrika ayarlarına dönmesi gereken sizlersiniz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.