|   | 
  • ÖZHASEKİ:''ŞEHİRLER CANLI ORGANİZMALAR GİBİDİR, SÜREKLİ BAKIM İSTER''


    ÖZHASEKİ:''ŞEHİRLER CANLI ORGANİZMALAR GİBİDİR, SÜREKLİ BAKIM İSTER''
    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, şehirlerin canlı organizmalar gibi olduğunu, sürekli bakım istediğini, iyi bakım yapıldığında büyüyüp geliştiklerini söyledi.

     Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, şehirlerin canlı organizmalar gibi olduğunu, sürekli bakım istediğini, iyi bakım yapıldığında büyüyüp geliştiklerini söyledi.

    Kayseri Ticaret Odası Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Bekir Adıyaman başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, davetli olarak katıldığı toplannda yaptığı konuşmada şehirlerin tarihlerinin, milletlerin tarihlerinden daha eski olduğunu, medeniyetlerin şehirlerden çıktığını belirtti.

    Başkan Özhaseki, "Şehirler yaşayan canlı organizmalar gibidir. Sürekli bakım ister, ilgi ister. Gereken ilgi ve bakım yapılırsa büyür, yapılmazsa geriler, küçülür hatta kaybolur. Şehirlerle ilginin kesilmemesi gerekiyor. Kayseri'nin eski dönemlerde nüfusu 500 bine kadar çıkmış. Osmanlı'nın son dönemlerinde şehrin nüfusu 40 bine kadar düşmüş. Şehirlerin ortak kimlikleri de var. Şehrin medeniyet biçimi, binalara yansır, caddelere, sokaklara yansır" dedi.

    BÜYÜYEN, GELİŞEN 10-15 ŞEHİR VAR

    Özhaseki, Türkiye'de büyüyen, gelişen 10-15 şehrin olduğunu, birçok şehrin ise geri kalıp küçülerek ilçe seviyesine kadar düştüğüne dikkat çekerek, "Şehirler, birbirleriyle kıyasıya yarış içerisindedirler. Bu yarış gelişen, büyüyen şehirler için. Türkiye'de 10-15 şehir büyüyüp gelişiyor ama 34-40 şehir ise ilçe durumunda, geriliyor, küçülüyor. Kayseri'de giderek büyüyen, gelişen bir şehir. Yerel yönetimlere şehirlerin gelişmesinde, büyümesinde çok önemli görevler düşüyor" diye konuştu.

    Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Bemir Adıyaman da konuşmasında şubat ayında yapılması gereken oda seçimlerinin, Bakanlar Kurulu kararıyla mayıs ayına alındığını söyledi. Adıyaman, "Komitelerin oluşumunda ve temsil noktasında önemli sıkıntılar ortaya çıktı. Komiteler yeniden oluşturulacak ve şikayetler giderilecek. seçimlerimiz Mayıs ayında yapılacak" dedi.

    KTO Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu'da "Seçimlerimiz Mayıs ayında yapılacak. Birlik ve beraberlik ruhu Kayseri ruhudur" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.