|   | 
  • Pastırma ve sucuğa gurbetçi dopingi


    Pastırma ve sucuğa gurbetçi dopingi
    Gurbetçiler hem geldiklerinde hem de giderken yaptıkları pastırma ve sucuk alışverişiyle esnafa bayram yaşatıyor. Bu dönemde satışlar toplamda yüzde 40 oranında artıyor.


    Yaz döneminde durma noktasına gelen pastırma ve sucuk satışları, gurbetçilerin gelmesiyle birlikte yeniden hareketlenmeye başladı.

    Türkiye?nin pastırma ve sucuk üretim üssü Kayseri'de esnaflar gurbetçilerle birlikte gelen satış hareketliliğinden memnun. Uzun yıllardır Kayseri?de pastırmacılık yapan Mustafa Şahan, yazın havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye genelinde pastırma satışlarının adeta bıçak gibi kesildiğini söyledi. 

    Gurbetçilerin yaşadıkları ülkelerden memleketlerine gelmeye başlamasıyla birlikte satışların da artmaya başladığını kaydeden Şahan, ?Satışlarımız yüzde 20 gurbetçiler geldiğinde yüzde 20 oranında da giderken artıyor. Geldiklerinde burada tüketmek için giderken de yaşadıkları ülkelerde hem kendileri hem de oradaki tanıdıklarına götürmek için fazla miktarda pastırma ve sucuk alıyorlar. Buda iç piyasanın hareketlenmesini sağlıyor. Esnaf gurbetçi döneminde bayram ediyor? dedi.

    En iyi pastırmanın kilogramının 90 lira olduğunu, ete geçen yıldan bu yana yüzde 40 a yakın zam gelmesine rağmen ürünlere zam yapmadıklarını belirten Şahan, sucuğun kilogramının 35-40 lira arasında değiştiğini söyledi.

    Mustafa Şahan, zam yapmaları durumunda satışların tamamen durma noktasına gelebileceğini, bu sebepten dolayı da zam yapmadıklarını belirtti.


    Haber/Fotoğraf: Faruk KARAKAŞ



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.