|   | 
  • Pastırma ve sucuk kanserin tetikleyicisi mi?


    Pastırma ve sucuk kanserin tetikleyicisi mi?
    Dünya Sağlık Örgütü sucuk, pastırma, salam ve sosis gibi gıdaların tüketilmesinin bağırsak kanserine neden olduğunu açıkladı. Bu açıklama Kayseri esnafının sert tepkisiyle karşılaştı.

     
    Dünya Sağlık Örgütü'nün sucuk, pastırma, salam ve sosis gibi işlenmiş etlerin bağırsak kanserine sebebiyet verdiğini açıklaması, Kayseri esnafından tepki çekti.

    Yıllardır pastırma ve sucuk sattığını ifade eden Mustafa Şahan, "Ben yaklaşık 40 yıldır bu işin içindeyim. Bugüne kadar herhangi bir şikayet gelmedi. Özellikle bizim çok fazla doktor müşterimiz var. Bir sakıncası olsa onlar almaz. Belki merdiven altı diye tabir ettiğimiz sağlıksız ortamlarda üretilen pastırma ve sucukta bu şüphe olabilir. Ancak Kayserimizde böyle bir durum söz konusu değil. Bizim firmalarımız rutin olarak sağlık kontrollerinden geçmektedir. Haftada bir veterinerler kontrol ederken, İl Sağlık Müdürlüğü'de düzenli olarak denetimlerini yapmaktadır."

    Kayseri'de üretilen pastırma ve sucuğun kalitesini ispatladığını vurgulayan Mustafa Şahan sözlerine şöyle devam etti:

    "Etin en güzel yerinden pastırma üretiliyor. Bu pastırmalar ve sucuklar için doğal baharatlarımız kullanılıyor. Kayseri bu noktada kalitesini ispatlamış namı dünyaya yayılmıştır. Eğer hakikaten böyle bir durum söz konusu ise bizler nasıl her denetimden geçiyoruz ?" şeklinde konuştu.

    Haber/Fotoğraf: Faruk Karakaş



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.