|   | 
  • PETKİM'DEN KAYSERİ'YE ÇIKARMA


    PETKİM'DEN KAYSERİ'YE ÇIKARMA
    Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, petrokimya sektörünün gelişmiş olduğu ülkelerde sanayi ve ticaretin gelişen bir trend içerisinde olduğunu belirtti.

     Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, petrokimya sektörünün gelişmiş olduğu ülkelerde sanayi ve ticaretin gelişen bir trend içerisinde olduğunu belirtti. Boydak, Kayseri olarak petrokimya ürünlerinde iyi bir noktada olduklarını ama bunu yeterli görmediklerini kaydetti.

    Kayseri Sanayi Odası ile Petkim Petrokimya Holding A.Ş işbirliğiyle 'Petrokimya Sektöründeki Gelişmeler, Petkim'in Satış Stratejisi' konulu toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Petkim yönetimini Kayseri'de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Petkim'in, son yıllarda Türkiye'de yapmakta olduğu yatırımları gururla izlediklerini ifade eden Boydak, "Daha önce kamu kurumu olan Petkim, belki de Türkiye'nin en başarılı özelleştirmesi yapılmak sureti ile devletimize büyük bir katkı sağlarken, kardeş ülke Azerbaycan'ın kuruluşlarından Socar Grubu'nun yönetiminde de müthiş bir ivme kazandı. Sanayicilerin kafasında oluşan bir takım soru işaretlerini giderdikleri gibi bugün yeni bir politika üreterek tamamen müşteri odaklı bir sisteme geçtiler. Ben de Petkim ile ticaret yapan bir kardeşiniz olduğum için bu anlayışın iş dünyasına neler kazandırdığını çok iyi bilenlerden birisiyim. Müşteri odaklı politikalarını kıvançla izliyoruz." dedi.

    Socar Grubu'nun, artık Türkiye'de sadece bitmiş ürünleri değil, ara mamul ve hammaddeyi de üretmeye başlayacağını açıklayan Başkan Boydak, Socar Grubu tarafından çok büyük bir rafineri yatırımına imza atıldığını belirtti. Boydak, Türkiye'ye böyle yatırımların gelmesinin ülkenin gelişip kalkınması adına çok çok önemli olduğunu söyledi.

    Kayseri'nin, Petkim'in önemli pazarlarından biri olduğunu ifade eden Boydak, şöyle dedi: "Her ne kadar devletimiz bu sektörle ilgili Kayseri'ye teşvik vermemiş olsa bile bize lazım değil. Biz kendi işimizi daha iyi şekilde yaparız diyoruz ve bu sektörü katma değerli bir şekilde geliştiriyoruz. Onun için Petkim Grubu'nun Kayseri'ye desteklerinin artarak devam etmesini arzu ediyoruz. Bu sektörlerimizin gelişmesi için Petkim'in yönlendirmelerine ihtiyacımız var. Arkadaşlarımız, Kayseri'ye bir depolama hizmeti istediler, Petkim bunu yerine getirdi. Biz de inşallah bu sektörde daha fazla katma değerli ürünler üreterek, Kayserimizin kalkınmasına, dolayısı ile ülkemizin kalkınmasına hizmet vermiş olacağız."

    Başkan Boydak, bu sektördeki Kayseri firmalarının daha büyük pazarlara açılmaları gerektiğini, kapasitelerini artırarak, katma değeri daha yüksek ürünler üretmeleri gerektiği ve bunu da yapacak kapasitede olduklarını vurguladı. Boydak, önümüzdeki süreçte Kayserili sanayiciler olarak, sektörün daha önemli oyuncuları olmaya aday olduklarını sözlerine ekledi.

    Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut ise Petkim'in müşteri odaklı bir strateji izlediğini ve müşterilerini memnun etmek, beklentilerini karşılamak için azami bir gayret gösterdiğini söyledi. Petkim'in ana hissedarı olan Socar Grubu'nun Petkim yarımadasında 5 milyar dolarlık bir rafineri projesi hazırladığını açıklayan Korkut, bu proje ile Socar Grubu'nun Türkiye Cumhuriyeti'nin bir nolu stratejik yatırım belgesini aldığını belirtti. Korkut, 2016 yılının başı itibari ile rafineri grubunun devreye gireceğini ve sektörün gelişimine yönelik çok önemli katkılar yapacağını söyledi.

    Petkim'in verimli çalışmasının herkese faydası olacağını ifade eden Genel Müdür Korkut, müşterileri ile Elele, kolkola bir çalışma yürüteceklerini, kendilerinin bu konuda çok gayretli olacaklarını belirtti. Korkut, sanayicilerin de şimdiye kadar verdikleri desteği vermeye devam etmelerini istedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.