|   | 
  • PFDK Kayserispor'a ceza yağdırdı


    PFDK Kayserispor'a ceza yağdırdı
    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK)'nın almış olduğu kararlarda Kayserispor'a ceza yağdı. En son Antalyaspor'u ağırlayan Kayserispor'a, toplam 155 bin 500 TL para cezası ve 1 maçta seyircisiz oynama cezası verildi.

     
    PFDK'nın resmi internet sitesinde yayınladığı Kayserispor kararları şu şekilde:

    "Kayserispor Kulübünün, 03.05.2015 tarihinde oynanan Kayserispor - Antalyaspor A.Ş. PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı tribün kapatma ve 15.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezanın ihlalin gerçekleştirildiği doğu tribününde infaz edilmesine, FDT'nin 53/4. Maddesi uyarınca cezaya neden olan tribünlere ilgili müsabakada giriş yapan taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle ilgili cezanın infaz edildiği müsabakaya girişleri engellenmesine, aynı müsabakada Kasyerispor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 Resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ile cezalandırılmasına, seyircisiz oynama cezasının öncelikle infaz edilmesine, aynı müsabakada Kayserispor Kulübünün, müsabakada e-bilet sisteminin uygulanmaması ve stadyuma biletsiz seyirci alınması nedeniyle gerçekleştirilen usulsüz seyirci alımından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 130.000.-TL Para Cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kayserispor Kulübünün, özel güvenlik görevlilerinin görevlerini yerine getirmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 6.000.-TL Para Cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kayserispor Kulübünün, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 4.500.-TL Para Cezası ile cezalandırılmasına." karar verildi.

    Pehlivan cezaya tepki gösterdi
    Kayserispor Basın Sözcüsü Rıfat Pehlivan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK)'nın almış olduğu kararlarda, Kayserispor'a verilen seyircisiz oynama cezası ve para cezasını hak etmediklerini söyledi. 

    Kulübün aldığı ceza hakkında açıklama yapan Rıfat Pehlivan, "Dün açıklanan PFDK kararlarında hiç hak etmediğimiz bir ceza ile karşılaştık. Antalya maçında taraftarımız hiçbir şekilde abartılı davranışlar sergilememiştir. Söz konusu küfür, hakaret iddialarını kabul etmiyoruz. Biz Karşıyaka maçından sonra şölen yapmayı planlıyorduk. Bu durum hiç hoş olmadı. Tahkim kuruluna başvuracağız. Kayserispor Kulübü olarak itirazlarımızı sürdüreceğiz. Karşıyaka maçında kutlamamızı yapmak için elimizden geleni yapacağız? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.