|   | 
  • Piyasaya sürülen kağıdın üçte biri çöpten toplanıyor


    Piyasaya sürülen kağıdın üçte biri çöpten toplanıyor
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kayıt altında olmayan kişilerden atık malzeme alan iş yerlerine ceza keseceğine ilişkin uygulaması iş yeri sahiplerini tedirgin ediyor.

    Sektör temsilcileri, ‘çekçekçi’ olarak tabir ettikleri atık kağıt toplayıcılarının bu işten men edilmesinin başka sorunlara yol açacağını belirtiyor. 

     

    Venedik’te de çekçekçilerin bulunduğunu belirten Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Yüksel Yılmaz, Türkiye’de geçen yıl piyasaya sürülen 6 milyon ton kâğıdın 1 milyon 850 bin tonunu vatandaşların topladığını kaydediyor. 

     

    Bakanlığın 2011 yılında çıkardığı yönetmelik, kâğıt toplayıcılardan atık malzeme alan iş yerlerini zorda bıraktı. Uygulanacağı söylenen cezaları ödeyemeyeceklerini dile getiren iş yeri sahipleri, uygulama ile kağıt toplayıcıların önünün kapatılacağını ancak bunun çözüm olamayacağı görüşünde. Sektör temsilcileri, en fazla toplanan malzemenin kağıt olduğunu belirterek, Suriyeliler de dâhil olmak üzere milyonlarca kişinin toplanan bu malzemelerle evini geçindirdiğini ifade ediyor. 

     

     İş yeri sahipleri kağıt toplayıcıların kayıt altına alınmasına ilişkin görüşlerin de uygulanabilir olmadığı görüşünü dile getiriyor. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.