|   | 
  • PKK/KCK davasında 2 sanığa 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası


    PKK/KCK davasında 2 sanığa 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası
    KAYSERİ’de terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG soruşturması kapsamında Suriye uyruklu 1’i tutuklu, 3 sanıktan 2’sine 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verilirken, tutuksuz yargılanan bir sanık ise beraat etti.

    Kayseri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince geçen yıl 17 Ekim’de, kentte bulunan Suriye uyruklu Ahmed E., İbrahim V. ve Halid A.,  Suriye'de terör örgütü içerisinde silahlı faaliyet yürüttüğü iddiasıyla şafak vakti operasyon yaparak, 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden İbrahim V., tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. 3 kişi hakkında ‘Silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık İbrahim V., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, tutuksuz sanık Halid A.  mahkeme salonunda hazır bulundu. Bir diğer tutuksuz sanık Ahmed E., ise, duruşmaya katılmadı.

    Tercüman eşliğinde savunma yapan sanıklar, terör örgütü PKK/KCK/YPG ile hiçbir bağları olmadıklarını öne sürerek, beraatlerini  istedi.

    Mahkeme heyeti, tutuklu sanık İbrahim V. ve tutuksuz sanık Halid A.’yı, ‘Silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 6'şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırırken, İbrahim V.’nin de tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, duruşmaya katılmayan sanık Ahmed E.’nin ise, beraatine hükmetti.

     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.