|   | 
  • PKK'nın yeni taktiği dehşete düşürdü


    PKK'nın yeni taktiği dehşete düşürdü
    Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin ve Dargeçit ilçeleriyle ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

    Mardin Valiliği PKK’nın futbol ve voleybol topu içine bomba düzeneği yerleştirdiğini açıkladı.
     
    Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği üzere Dargeçit Kaymakamlığımızca, 11.12.2015 Cuma günü saat 18.00’den itibaren Dargeçit ilçemizde, Nusaybin Kaymakamlığımız tarafından ise 21.12.2015 Pazartesi günü saat 10.00’dan itibaren; Nusaybin ilçemizde Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.
     
    22.12.2015 tarihi itibariyle Dargeçit ve Nusaybin ilçelerimizde polis ve jandarma kuvvetlerimizin koordineli şekilde yaptığı faaliyetler sonucunda; Nusaybin ilçemizde; - (2) PKK/KCK terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. -Güvenlik güçlerimize yönelik (2) adet roketatarlı saldırı düzenlenmiştir. -Güvenlik güçlerimize yönelik (1) adet el yapımı bomba atılmıştır. -(4) adet perde/branda kaldırılmıştır. -İcra edilen operasyonlar esnasında (1) vatandaşımız yaralanmıştır. İcra edilen operasyonlar esnasında yaralanan polis memurlarımızın ve vatandaşlarımızın tedavileri halen devam etmektedir. Yaralı polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.
     
    Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir. Vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır için teşekkür ederiz.”
     
    ‘Futbol ve voleybol topu içinde bomba!
    Terör örgütü mensupları tarafından yerleştirilen 6 tuzaklanmış bombanın güvenlik güçleri tarafından imha edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     
    "Güvenlik güçlerimize yönelik futbol ve voleybol topu içerisine yerleştirilmiş 6 el yapımı bomba atılmıştır. 6 perde/branda ve 2 barikat kaldırılmıştır. Terör örgütü mensuplarınca, barikat olarak kullanılan römork ile minibüs kaldırılmıştır. İcra edilen operasyonlar esnasında 5 polis memurumuz ve 4 vatandaşımız yaralanmıştır."




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.