|   | 
  • POLİS'TEN ÇOCUKLARA TRAFİK KURALLARI EĞİTİMİ


    POLİS'TEN ÇOCUKLARA TRAFİK KURALLARI EĞİTİMİ
    Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nün başlattığı çalışma ile çocuklara trafik eğitimi veriliyor.

     Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nün başlattığı çalışma ile çocuklara trafik eğitimi veriliyor. Polisler, çocuklara önce sunum ve broşürlerle kuralları anlatıyor, sonra akülü araçlarla trafik işaretlerinin bulunduğu parkurda uygulamayı gösteriyor. Bu proje kapsamında ilkokula giden 6 bin çocuğa ulaşılması amaçlanıyor. Ayrıca eğitimin yararı ile ilgili değerlendirme amacıyla ailelere anket yaptırılıyor.

    Türkiye genelinde yaşanan trafik kazaları ve beraberinde oluşan can kayıplarının en aza indirilmesi için Kayseri Emniyeti kolları sıvadı. Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında ilkokul çocuklarına yönelik trafik eğitimi veriliyor. Emniyet Müdürlüğü, küçük yaşta alınacak eğitimin yararına dikkat çekerek, trafik konusundaki bilgileri sadece anlatımda bırakmıyor ve uygulamalı olarak da çocuklara gösteriyor.

    Toplum Destekli Şube Müdürlüğü, proje kapsamında paydaşları olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Melikgazi Belediyesi ile birlikte hareket ediyor. Belediye tarafından oluşturulan alanda hem sunum hem de uygulamalı eğitim imkanı sağlanıyor. Bir hafta içinde 250 öğrenciye eğitim veren polis, 6 bin kişiye ulaşmayı planlıyor. 80'er kişilik öğrenci grupları okullarından servisle alınarak eğitim alanına getiriliyor.

    Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nde görevli 6 polis memurunun yoğun çalışmasıyla yapılan eğitimlerde trafik ışıkları, emniyet kemeri, çocuk koltukları ile ilgili bilgiler veriliyor. Çocuklar sevdikleri akülü araçlara binerek direksiyon başına geçiyor. Burada polis nezaretinde uygulaması gereken kuralları yaparak hem eğleniyor hem de trafik işaretlerini öğrenmiş oluyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.