|   | 
  • Polisi şehit eden sanık: Polisi sevgilimin eşinin adamları sandım


    Polisi şehit eden sanık: Polisi sevgilimin eşinin adamları sandım

     Kayseri'de kimlik kontrolü yapmak isteyen sivil polis memuru İlhan Odabaşı'yı (41), av tüfeğiyle başından vurarak şehit eden Mustafa Develi (38) ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle çıktığı hakim karşısında "Polisi  sevgilimin eşinin adamları sandım. Komando tarzında özel eğitimli birileri gibi duruyorlardı. Onları o zannettim. Korkutmak amacıyla 1 el ateş ettim. Hala olayı unutamıyorum. Vicdanım sızlıyor" dedi.
    Olay, 5 Şubat gecesi saat 23.30 sıralarında, merkez Kocasinan ilçesi Fevziçakmak Mahallesi Kolej Caddesi üzerinde meydana geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme Büro Amirliği'nde görevli sivil polisler İlhan Odabaşı ve Şeref K., devriye görevine çıktı. Bu sırada şüphelendikleri Mustafa Develi'yi, durdurup kimlik kontrolü yapmak istedi. Şüpheli Develi kaçmaya başladı. Polis memurları da peşine düştü. Yaşanan kovalamaca sırasında Develi, montunun içine gizlediği av tüfeğini çıkarıp, peşinden gelen polislere ateş etti. Başından vurulan polis memuru İlhan Odabaşı, ağır yaralandı. Odabaşı, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 25 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek, şehit oldu. Olay yerine gelen takviye ekipler tarafından bir okulun bahçesinde gizlenirken yakalanan Mustafa Develi ise tutuklanarak cezaevine konuldu.Develi hakkında, 'kamu görevlisini kasten öldürme', 'bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla adam öldürme', 'genel güvenliği kasten tehlikeye sokma', 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama', 'silahla kasten yaralama' ve 'kamu malına zarar verme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
    Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle hakim karşına çıkarılan tutuklu sanık Mustafa Develi ile şehit İlhan Odabaşı'nın şikayetçi eşi Dilek Odabaşı, oğlu Ahmet Kaan Odabaşı, ile olay gecesi Odabaşı'nın yanında olan mesai arkadaşı Şeref K. hazır bulundu.
    Yasak aşk yaşadığı D.E.'nin eşi A.E. tarafından tehdit edildiğini ve polis memurlarını da A.E.'nin adamları zannettiğini öne süren Mustafa Develi, "D.E. ile geçen yıldan itibaren yasak ilişkimiz vardı. Eşi A.E. ilişkimizi öğrenince beni tehdit etmeye başladı. Eve gidemiyordum. Kardeşime sorup, bina önünde biri yoksa o şekilde gidiyordum. Sürekli etrafımı kontrol ediyordum. Bir gün gizlice gittiğim evimden çıkarken yanıma av tüfeğimi aldım. Apartman önünde bir aracın beklediğini ve içinde bir kaç kişinin olduğunu gördüm. Araçtakilerin A.E. olabileceğini düşündüm" dedi.
     
    'OLAYI HALA UNUTAMIYORUM'
    Vicdan azabı çektiğini de söyleyen Develi, "Elinde yere tutulmuş şekilde silah olan biri vardı. Ona, 'Gelme, gelirsen vururum, uzaklaş' dedim. Uzaklaştı. Olayın hala etkisi altındayım. Bu üzücü olayın etkisi hala ben de mevcut. Anlatırken zorluk çekiyorum. Vicdanım sızlıyor. İsabet almaksızın, korkutmak amacıyla 1 kez ateş ettim. Ardından da korkuyla oradan uzaklaştım. Ambulans sesini duyunca elim ayağım kesildi. Emekleyerek, kömürlüğe doğru gittim. Orada 2-3 dal sigara içtim. Ne olduğunu, ne yaptığımı anlayamadım. Olay sırasında siren sesi çalmadı. Kendilerini polis olarak tanıtmadılar. Olaydan sonra kömürlükte polisler beni aldılar" ifadelerine yer verdi.
    Olay sırasında İlhan Odabaşı ile birlikte görevde olan polis memuru Şeref K. ise, siren sesini çaldıklarını belirterek, "Yolda tek başına yürüyen bir kişi gördük. Şüphelendik. GBT yapmak istedik. Siren çalarak, durmasını istedik. Kaçmaya başladı. Bana doğru 2 el ateş etmeye başladı. Ardından İlhan beni geçerek, peşinden gitti. Havanın karanlık olması ve çevrede vatandaşlar olmasından dolayı silahımı kullanamadım. Mustafa'nın boynunda asılı şekilde av tüfeği vardı. Şikayetçiyim" diye konuştu.
     
    ŞEHİDİN EŞİ: " O DELİKTEN ÇIKAMASIN"
    İlhan Odabaşı'nın eşi Dilek Odabaşı ise, "Ömür boyu müebbet alarak, o delikten çıkamamasını istiyorum. Ölene kadar şikayetçiyim. 3 evladımı babasız bıraktı" dedi.
    Duruşmada Mustafa Develi'nin yasak aşk yaşadığı iddia edilen D.E. ve kocası A.E.'nin de aralarında  olduğu 4 tanık dinlendi. Mustafa Develi ile yasak aşk yaşadıklarını doğrulayan D.E., eşi A.E'nin Develi'yi tehdit ettiği iddialarının ise, doğru olmadığını söyledi. Bir diğer tanık A.E. ise, Mustafa Develi'nin  yalan söylediğini öne sürerek, "Hiç bir şekilde tehdit etmedim. Aynı binada yaşıyoruz. Mustafa'ya zarar verecek olsam bir gece kapının arkasına saklanır, kafasına vururdum. Onu hiç bir zaman takip etmedim. Eşimle olan ilişkisini biliyordum. Ama işlediği suça kılıf uydurmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.
    Duruşma savcısı, tanık anlatımları, adli tıp raporu ve güvenlik kamera kayıtları birlikte değerlendirildiğinde sanığın cezalandırılmasını isterken, mahkeme heyeti, sanık avukatının mütalaaya ilişkin savunma yapmak için süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.