|   | 
  • POLİSTEN HAVAİ FİŞEK OPERASYONU


    POLİSTEN HAVAİ FİŞEK OPERASYONU
    Kayseri polisi, izinsiz olarak proteknik malzeme satışı yapan iş yerlerinde mahkeme kararıyla arama yaptı. Aramalarda çok sayıda havai fişek, farklı isimlerde adlandırılan maddeler ele geçirildi.

     Kayseri Emniyeti, havai fişek, çata-pat, maytap, torpil, kız kaçıran ve benzeri proteknik malzemelerin kullanımının yaz mevsimi dolayısıyla yaygınlaşması üzerine harekete geçti. Bu maddelerin usulüne aykırı izinsiz ve uygunsuz yerlerde satışının ve kullanımının önlenmesi amacıyla polis sorumluluk alanında çalışma yapıldı. İzinsiz proteknik maddeler kapsamına giren şenlik ve işaret fişekleri, oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeleri sattığı şüphesi olan bakkal, tuhafiye, çeyizlik malzeme satıcıları, market, çiçekçi, oyuncakçı ve benzeri olarak faaliyet gösteren iş yerlerinde arama yapıldı. 

    Kayseri Adliyesi 6. Sulh Ceza Mahkemesi ve 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararları neticesinde yapılan uygulamada, şu malzemeler ele geçirildi: 100 adet volkan, 70 adet torpil, 18 adet gök bombası, bin 294 adet batarya ve papatya olarak tabir edilen havai fişek, 3 kutu çatapat, 40 paket füze, 77 adet kız kovalayan, meşale ve pasta maytap ele geçirildi.

    Kocasinan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan çalışmada ise 240 adet volkan, 6 adet renkli sis bombası, 83 adet havai fişek ve yıldız saçan ele geçirildi. Talas İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan çalışmada da 2 bin 234 adet proteknik malzeme (maytap, çat-pat, kız kaçıran vb.) ele geçirildi. İzinsiz proteknik malzeme satışı yapan iş yerlerine ise idari para cezası uygulandığı bildirildi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.