|   | 
  • Proteknik madde satan 10 iş yeri hakkında işlem yapıldı


    Proteknik madde satan 10 iş yeri hakkında işlem yapıldı
    Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada yeterlilik belgesi bulunmadan volkan, maytap, havai fişek, torpil, füze, meşale satan 10 iş yeri hakkında işlem yapıldı.

    Emniyet Müdürlüğü tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, "Ülkemiz genelinde resmi ve milli bayramlar ile çeşitli açılışlarda, özel günlerde ve kutlamalarda (düğün, sünnet vb.) havai fişek olarak bilinen proteknik maddeler kullanılmaktadır. Havai fişek satma izni yalnızca üreticiler ile satış izin belgesi bulunanlara (Av bayilerine) verilmektedir. Ancak havai fişekler, satış yetkisi bulunmayan yerlerde izinsiz olarak temin edilmekte ve yeterlilik belgesi bulunmayan şahıslar tarafından kullanılmaktadır" ifadesine yer verildi. 

    Açıklamada yapılan çalışmalar hakkında şu bilgiler verildi: 

    "19/06/2006 tarihli Valilik kararı ile ilimizde “Proteknik Maddeler olarak adlandırılan Şenlik ve İşaret Fişekleri, Oyun ve Eğlence Aracı olan Patlayıcı Maddelerin kullanımı ve denetlenmesi Hakkında Yönergesi” doğrultusunda havai fişeklerin bulundurulması ve satılması yasaklanmıştır. 

    Yaz mevsiminin gelmesi ile yoğunlaşan nişan, düğün gibi merasimlerde havai fişek atılmasının önlenerek herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi için ilgili makamlardan gerekli izin ve arama kararı alınarak ilimiz merkezinde 10/05/2018 tarihinde proteknik madde satabilecek işyerlerine yönelik yapılan uygulamada; 10 ayrı işyerinde çok sayıda Proteknik madde (volkan, maytap, havai fişek, torpil, füze, meşale) ele geçirilerek muhafaza altına alınmış, işyeri sahipleri hakkında gerekli idari/adli işlemler yapılmış olup, görevlilerimiz tarafından gerekli denetimler devam etmektedir.^" 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.