|   | 
  • Putin: Türkiye şimdi uçağımızı düşürmeyi denesin!


    Putin: Türkiye şimdi uçağımızı düşürmeyi denesin!
    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında Türkiye-Rusya krizini değerlendirdi. Putin, 1400 gazeteci tarafından izlenen ve canlı yayınlanan basın toplantısında, “Türkiye’nin adımını düşmanca bir tavır olarak algılıyoruz” dedi.

    Putin, “Türkiye’nin neden uçağımızı düşürdüğünü anlamadık. Bu düşmanca bir tutum. Türkiye’nin bizimle irtibata geçmesini bekledik ancak NATO’yu kalkan olarak kullanmayı tercih ettiler” şeklinde konuştu.
     
    Putin, “Suriye’deki varlığımızı genişlettik, hava operasyonlarımızın sayısını artırdık. Orada Rus füze savunma sistemi yoktu şimdi S-400 var. Eskiden orada Türk uçakları uçuyor ve sürekli Suriye hava sahasını ihlal ediyorlardı, hadi şimdi uçsunlar. Türkiye ile ilişkilerin düzeleceğine ilişkin bir umut görmüyorum” dedi.
     
    Türkiye'ye üstü kapalı tehdit
    Rus resmi haber ajansı Sputnik de Putin’in şu sözlerine yer verdi:
     
    “Türkiye, Suriye’nin hava sahasını sürekli ihlal etti. Şimdi isterse bunu yeniden yapsın. Suriye’de artık hava savunma sistemi var. Türkiye şimdi uçağımızı düşürmeyi denesin. Rusya, uçağı düşürüldükten sonra bölgeden geri çekilecek bir ülke değil.”
     




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.