|   | 
  • PVC KAPI VE PENCERELERE YAPILACAK BAKIM YÜZDE 20 ISI TASARRUFU SAĞLIYO


    PVC KAPI VE PENCERELERE YAPILACAK BAKIM YÜZDE 20 ISI TASARRUFU SAĞLIYO
    Isı yalıtımında bina duvarlarına yapılan yalıtım kadar, kapı ve pencerelerin de standartlara uygun olması önem arz ediyor.

     Isı yalıtımında bina duvarlarına yapılan yalıtım kadar, kapı ve pencerelerin de standartlara uygun olması önem arz ediyor. Isının kontrolü, özellikle ağır kış şartlarının yaşandığı iç bölgelerde daha büyük önem arz ediyor. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte bu ayrıntı daha da anlaşılır hale geldi.

    Sektördeki boşluğu gören 8 yıllık PVC ustası Erdal Dikmen, hizmet alanını değiştirme kararı aldı. Dikmen, PVC kapı ve pencere ayarı, menteşe-kilit değişimi, sonradan çift açılım, ısıcam ayarı, silikon çekimi, sineklik tamiri ile genel yalıtım kalemlerinde hizmet vermeye başladı.

    PVC firmalarının çoğunda servis hizmeti olmadığını belirten Dikmen, vatandaşların, arızalanan pencere ve kapılarını tamir ettirecek kurum bulamadığını söyledi. Kapı ve pencerelerin standartlara uygun hale getirilmesinin, ısı yalıtımı açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Dikmen, "PVC ürünler, açılıp kapanmaya ve genleşmeye bağlı olarak zaman içinde arızalanıyor. Açılan yanaklarından içeriye soğuk üflemeye başlıyor." dedi.

    Yaşanan bu arızaların mutlaka giderilmesi gerektiğini anlatan Dikmen, evlerdeki ısı kaybının büyük oranda buralardan kaynaklandığını dile getirdi. İnşaatı yeni bitmiş dairelerde bile benzer arızaların azımsanmayacak kadar çok olduğunu ifade eden Dikmen, "Duvarlara uygulanacak yalıtım ne kadar önemliyse kapı pencere bakımı da o kadar önemli. PVC ürünlerinin standartlara uygun hale getirilmesi en az yüzde 20 oranında ısı tasarrufu sağlıyor." diye konuştu. PVC'nin de araba gibi yazlık kışlık bakımı olduğunu belirten Dikmen, ısı kaybı yaşamak istemeyen ev sahiplerinin buna dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.