|   | 
  • Ramazan Günlükleri-11 ; Bir Ayet & Bir Hadis


    Ramazan Günlükleri-11 ; Bir Ayet & Bir Hadis

    Bir ayet:


    “El açıp yalvarmaya lâyık olan ancak O'dur. O'nun dışında el açıp dua ettikleri onların isteklerini hiçbir şeyle karşılamazlar. Onlar ancak ağzına gelsin diye suya doğru iki avucunu açan kimse gibidir. Halbuki (suyu ağzına götürmedikçe) su onun ağzına girecek değildir. Kâfirlerin duası kuşkusuz hedefini şaşırmıştır.”

    (Ra’d, 14)


    Bir hadis


    Ebû Musa el-Eş’arî (radıyallahu anh) demiştir ki: Nebiler Serveri Resûlullah’a (sallallahu aleyhi ve sellem): “Biri cesaretini göstermek, diğeri vatanının, milletinin ve ailesinin şerefini korumak, öteki kendine yiğit adam dedirtmek üzere savaşan kimselerden hangisi Allah yolundadır?” diye soruldu.


    “Allah kulunun tevbesinden sonsuz derecede, memnun ve mesrûr olur. Çölde devesini kaybedip sonra da bulan kişi nasıl sevinirse, işte tevbe eden kulu karşısında Cenab-ı Hakk’ın ferahı bu adamınkinden daha fazladır.”

    (Buharî, Daavât, 3; Müslim, Tevbe, 1-4)

    



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.