|   | 
  • Restoresi devam eden 295 yıllık Han'da yangın


    Restoresi devam eden 295 yıllık Han'da yangın

    Kayseri 'de restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Kapalı Çarşı içindeki Vezir han'da yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın paniğe neden oldu.
    Olay, 11.00'de Camikebir Mahallesi Öz sokakta bulunan Kapalı Çarşı içindeki II. Ahmet döneminde Sadrazam Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından 1724 yılında yaptırılan Vezirhan'da yangın çıktı. Bir süredir restorasyonu yapılan ve nedeni henüz belli olmayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Olay yerine çağırılan Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yukardan ve han içinden yangının çıkış yerine su sıkarak yangını kontrol altına almaya çalıştı. Tarihi çarşının devam eden tadilatları sırasında sökülen kapı, pencere ve diğer ahşapların üzerine atılan sigara izmaritinin yangına neden olduğu iddia edildi. Yangının görgü tanıklarından İbrahim Mevlevioğlu " Vezirhan restore ediliyor. İskele yapmışlar bu yaptıkları tahta kalıpları da yağlamışlar. Benim tahminim sigara attılar. Eskiden sökülmüş boyalı kapılar yangının büyümesine neden oldu. Birden bire dumanlar yükselince yangın çıktığını fark ettik. İşçiler müdahale etti ama yeterli olmadı" dedi.
    Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı yaptığı açıklamada " Ağırlıklı olarak iskele kısmında çıkan bir yangın. Yanan nesnelerin ahşap olması nedeniyle yangın bu kadar kısa sürede büyüdü. Yangın kontrol altına alındı. Herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Tarihi dokusuna herhangi bir zarar gelmemiş" diye konuştu. Yangın 1 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Polis ekipleri yanan tarihi han içinde inceleme yapıyor.  Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yangının meydana geldiği Vezir Han'a gelerek inceleme yapıp, yetkililerden bilgi aldı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.