|   | 
  • Sağlık Çalışanları Doktor İçin Yol Kapattı


    Sağlık Çalışanları Doktor İçin Yol Kapattı
    Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi?nde görevli Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doktor Seçkin Çetinkaya?nın hastane önünde geçirdiği trafik kazası nedeniyle sağlık çalışanları, kazanın olduğu yeri trafiğe kapatarak, açıklama yaptı.

     Sağlık çalışanları adına konuşan Orhan Karakaya, hastane içindeki personele ait otoparktaki inşaatın bitirilmemesini eleştirdi. Karakaya, "1 aydır otoparkın yapılmamasını ve bir taş dahi döşenmemesini anlamakta güçlük çekiyoruz." dedi.

        Hastane Caddesi üzerinde bulunan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yapan sağlık çalışanları, ?Acımız büyük Doktor Seçkin Çetinkaya?nın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz? pankartı açtı. Kazanın olduğu caddeyi trafiğe kapatan sağlık çalışanları için polis ekipleri de caddeyi araç girişini durdurdu. Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları adına açıklama yapan Orhan Karakaya, sağlık personelinin uğradığı her türlü şiddetin yetmediği gibi trafik şiddeti ile karşı karşıya kaldığını belirtti. 

        "Artık yeter" diyen Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler bugün buradayız çünkü bu ve benzer olayların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Kamuoyunun ve sürücülerin dikkatini çekmek ve duyarlılık uyandırmak istiyoruz. Birde yetkililere ve hastane idarecilerine seslenmek istiyoruz. Onlar daha duyarlı, daha sorumlu olsalardı, görevlerinin gereğini daha hızlı yapsalardı belki bu kaza olmayacak ve Dr. Seçkin kardeşimiz bugün görevinin başında hastalarının muayene ediyor olacaktı."

        Hastanenin personel otoparkının 5-6 aydır inşaat nedeniyle kapalı olduğuna dikkat çeken Karakaya, kaba inşaatının bir ay önce bitmesine rağmen otoparkın halen faaliyete geçirilemediğini dile getirdi. Karakaya, "1 aydır otoparkın yapılmamasını bir taş dahi döşenmemesini anlamakta zorlanıyoruz. Bugünlerde 1 ayda 3-4 kat bina dikilirken bir otoparkın yapılmaması basiretsizliğin, önemsememenin göstergesi olsa gerekir. Hastanemizin ortalama 3 bin personeli bulunmaktadır. Bu kadar çalışanın olduğu yerde işe geliş gidişlerde yaya trafiği yoğun olmaktadır. Bir de bu yoğunluğa otoparkın olmaması nedeniyle personelin araçlarını Tren Garının ve Örnekevler Mahallesi?nin bulunduğu yerlere koyarak iş yerlerine ulaşmak zorunda kaldığını düşünün ve bu durumun kazalara davetiye çıkartmak anlamına da gelebilmektedir." şeklinde konuştu. 

        Sürücüleri de daha dikkatli olmasını isteyerek, trafiğin yoğun olduğu yerlerde yavaş gitmeye davet eden Karakaya, "Bir yerlere yetişmek adına birilerinin yaşamını ellerinden almayın diyoruz. Eşleri, eşsiz, çocukları anne-babasız bırakmayın." dedi. 

        Açıklamanın ardından sağlık çalışanları yolu trafiğe açıp sessizce dağıldı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.