|   | 
  • Sağlıklı Beslenme Çantası Önerileri


    Sağlıklı Beslenme Çantası Önerileri
    Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çapaş: "Yeterli ve dengeli beslenme için dört temel besin grubundan her gün her öğünde tüketilmelidir. Bu dört temel besin grubu, süt ve süt ürünleri grubu, et, yumurta, kuru baklagiller grubu, sebze-meyve grubu, ekmek ve tahıllar grubu olarak belirlenmiştir

     Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Çapaş, okul öncesi dönemdeki çocukların obez olmasında, anne ve babanın beslenme tarzının, öğün sayısının, günlük aktivite şeklinin, okul çağı ve ergen dönemde ise bireyin gününün büyük bir kısmını geçirdiği okullardaki kantin ve yemekhanelerde sunulan besinlerin etkili olduğunu belirtti.

    Okul kantinlerindeki fast food yiyeceklerin enerji içeriğinin yüksek, fakat besin değerinin az olduğuna dikkati çeken Çapaş, bu tarz besinlerin çocuklar için büyük bir tehlike oluşturduğunu kaydetti.

    Çocuklara yeterli ve doğru miktarda besin verilmesi gerektiğini vurgulayan Çapaş, şöyle devam etti:

    "Okul yemekhanesinin menüleri çocuk beslenmesine göre hazırlansa da bütün çocukların gereksinimi farklılık gösterdiğinden çocuklarımıza doğru ve yeterli miktarda besin seçme konusunda yardımcı olmamız gerekmektedir. Bu nedenle velilerin okul menülerini gözetlemeleri gerekmekte ve çocuklarına bir ana birkaç ara öğünde tüketebileceği beslenme çantası hazırlaması gerekmektedir. Yeterli ve dengeli beslenme için dört temel besin grubundan her gün her öğünde tüketilmelidir. Bu dört temel besin grubu, süt ve süt ürünleri grubu, et, yumurta, kuru baklagiller grubu, sebze-meyve grubu, ekmek ve tahıllar grubu olarak belirlenmiştir. Okula götürülen beslenme çantasının da aynı şekilde dört besin grubunda bulunan besinlerden seçilerek hazırlanması yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması için önemlidir.Beslenme çantasında akmayacak, çabuk kokmayacak, bulaşmayacak ve çocuğun yerken zorluk çekmeyeceği besinler yer almalıdır, sulu yemeklerin taşınması zordur. Bu nedenle kuru gıdalar yanında içecek en uygun seçimdir. Yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlayan bir sandviçte peynir, ızgara köfte, haşlanmış et-tavuk grubu besinlerinden seçilen herhangi bir besin yanında mevsime uygun, iyi yıkanmış, taze sebze ve meyveler bulunmalıdır."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.