|   | 
  • Sahte çek dolandırıcılığına 6 yıl 3 ay hapis


    Sahte çek dolandırıcılığına 6 yıl 3 ay hapis
    Kayseri'de sahte çek düzenlediği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan iş insanı Bünyamin E. (57), 6 yıl 3 ay hapis ve 82 bin TL para cezasına çarptırıldı.

    3 Eylül 2018 tarihinde meydana gelen olayda Bünyamin E. tarafından S.A. ve S.K. adına jeneratör ticareti sonrası 50 bin TL'lik çek düzenlendi. Bankaya ibraz edilen çekin sahte olduğu ileri sürüldü. S.A. ve S.K'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan Bünyamin E, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Bünyamin E, karar duruşmasına Niğde Adliyesi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Suçlamayı kabul etmeyen sanık Bünyamin E, beraatını talep etti. Mahkeme heyeti sanığa 'dolandırıcılık' suçundan 4 yıl 2 ay, 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 2 yıl 1 ay olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay hapis ve 82 bin TL para cezası verdi. Yargıtay süreci dikkate alınarak sanığın tutuksuzluk halinin devamı kararlaştırıldı. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.