|   | 
  • Sanayi Üretiminde Artış


    Sanayi Üretiminde Artış
    Sanayi üretimi, Temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6, bir önceki aya göre yüzde 0,9 arttı.

     Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz ayı Sanayi Üretim Endeksini açıkladı. Buna göre sanayi üretimi Temmuz ayında, geçen aya göre, yüzde 0,9 arttı. Üretimde önceki ay yüzde 1,4?lük bir artış gerçekleşmişti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,9 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2013 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 1,8 azaldı ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 0,5 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2013 yılı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,3 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 6,2 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 1,6 azaldı.

    DAYANIKLI TÜKETİM MALI

    Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek artış dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti. Ana Sanayi Grupları sınıflamasına göre, 2013 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 2,7 ile dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti.

    İMALAT SANAYİ

    İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2013 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 10,0 ile motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatında gerçekleşti. Bu artışı, yüzde 7,7 ile elektrikli teçhizat imalatı, yüzde 7,7 ile fabrikasyon metal ürünleri imalatı (makine ve teçhizat hariç) takip etti.

    ELEKTRONİK SANAYİ

    İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2013 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 10,0 ile diğer ulaşım araçları imalatında gerçekleşti. Bu azalışı, yüzde 7,3 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, yüzde 5,5 ile başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı takip etti.

     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.