|   | 
  • SANAYİCİi ELEKTRİĞİNİ GÜNEŞTEN ÜRETMEYE HAZIRLANIYOR


    SANAYİCİi ELEKTRİĞİNİ GÜNEŞTEN ÜRETMEYE HAZIRLANIYOR
    Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, fabrikaların elektrik ihtiyacını karşılamak için farklı yatırım çalışmaları içinde.

     Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, fabrikaların elektrik ihtiyacını karşılamak için farklı yatırım çalışmaları içinde. Bölgede biyolojik ve kimyasal arıtma özelliğine sahip tesisten çıkan atık çamur bir firma aracılığıyla elektrik enerjisine çevrilecek. Bölge Müdürlüğü yenilenebilir enerji yatırımı da yaparak, güneş enerjisinden elektrik üretilmesini hedefliyor. Yıllık 42 milyon megavat elektrik üretilmesi planlanan yatırım, yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirilecek.

    Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, işadamlarının en büyük sorunlarından birisinin maliyeti olumsuz etkileyen elektrik enerjisi olduğunu açıkladı. Bölgelerinin her geçen gün elektrik tüketiminin arttığına dikkat çeken Hasyüncü, bu artışla birlikte fabrikalara daha ucuz elektrik verme adına çalışma yaptıklarını belirtti. Elektrik enerjisinin her geçen gün artması ve sıkı pazarlıkların yaşanmasından dolayı kendi elektriklerini üretmeyi planladıklarını anlattı. Bu konuda en büyük yatırımların güneş enerjisinden elde edilecek elektrik olduğunu ifade eden Hasyüncü, yap-işlet-devret modeliyle bu yatırımın gerçekleşeceğini anlattı. Hasyüncü, önemli bir mesafe katettiklerini aktararak, ilk etapta güneş enerjisinden yıllık 42 milyon kilovat elektrik üretileceğini ifade etti.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yönlendirdiği Türk bir bilim adamıyla görüşmeler yaptıklarını aktaran Ahmet Hasyüncü, şu bilgileri verdi: "Güneş enerjisi ile ilgili Avrupa'da kendisini yetiştirmiş bir bilim adamımızla görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. Ön protokol yaptık. Yasal izinler çerçevesinde 25 megavatlık kapasiteli bir tesis kurulacak. Yap-işlet-dönemi ile daha ucuz güneş enerjisinden elde edilecek elektrik sanayicimize yansıtılacak. Bu konuda önemli mesafe katedildi. Çalışmalarımız devam edecek. Yine termik santrallere yönelik devletin büyük teşvikleri geliyor. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi ile ortak bir şirketle hazır bir termik santrali almak ya da yeniden kurmak için çalışmamız var. Bu uzun soluklu çalışmalar olacak. Kısa zamanda bu çalışma ile ilgili gelişmeler yaşanacak."dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.