|   | 
  • Şehirlerin Ruhu Ve İhtiyaçları Vardır


    Şehirlerin Ruhu Ve İhtiyaçları Vardır
    Beyazşehir Mahallesi?nde yapımım tamamlanan spor salonunun açılışında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ?Şehirlerin ruhu ve ihtiyaçları vardır? dedi.

    Spor salonunun açılış törenine, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Yaşar Karayel, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Mehmet Özhaseki, spor çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özhaseki, ?20?ye yakın tesisimiz var. Orada binlerce üyemiz var. İnsanlar gelip spor yapıyorlar. Doğrusu biz böyle tesislerde mahallelerimize gurur ve onur duyuyoruz? dedi.

    Şehirlerin ihtiyaçlarının olduğunu ve ruhlarının da olduğunu dile getiren Özhaseki, ?Sohbetlerimizde hep ifade ediyorum. Şehirler canlı ve yaşayan organizmalardır. Onlarında ruhu vardır. İhtiyaçları vardır. Zaman içerisinde şehirlerin ihtiyaçları da değişiyor. Belki bundan 40-50 sene önce spor salonları yapacağız, parklarda yürüyüş alanları yapacağız, spor eğitmenleri eşliğinde herkes yürüyecek spor yağacak deseydik babalarımız dedelerimiz bize gülerlerdi. Niye gülerlerdi? Çünkü onlar durmadan çalışıyorlardı. Ama şimdi zaman değişti. Bugüne gelindi. İnsanlar beslenme noktasında uzun boylu sıkıntı çekmiyorlar ama harcama noktasında sıkıntı çekiyorlar. Bize de belediye olarak bu tür ihtiyaçlara cevap vermek, onları karşılamak düşüyor. Bu yüzden de Kayseri?nin çok değişik yerlerinde birçok salon yapıp, spor alanı yapıp, açık spor sahaları yapıp orada insanlarımızın rahat etmesini sağlamaktır? ifadelerini kullandı.

    Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız da, ?Yaklaşık 1 yıl kadar önce mahallemizde bir toplantı yapmıştık. Bir bayan grubunun içerisinde bir kız kardeşimiz şiddetle spor salonu istemişti. Bizde o gün bu spor salonunu yapalım dedik ve bugün itibari ile açılışını yapıyoruz. Kocasinan Belediyesi bu salonu yaptı, Büyükşehir Belediyemiz tarafından da işletilecek. Ben çok verimli bir salon olduğunu düşünüyorum? şeklinde konuştu.

    Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise ?Son yıllarda asrımızın gelişmelerine bağlı olarak, gelişen yaşam koşullarına bağlı olarak insanlar bu tür merkezlere de daha fazla ihtiyaç duyuyor. Çünkü gelişen ulaşım kolaylıkları teknolojik imkanlar ile artık insanlar fiziken ve bedenen daha az güç sarf ediyor. Bu tür merkezlerle belki bir eğitmen kontrolünde belki bir antrenör eğitiminde kendi fiziki gelişimlerini sağlamak, fiziksel gelişimlerini sağlamak üzere buralarda bu tür merkezler artık mahallelerimiz de hizmet vermeye başladı? dedi.

    Açılışın ardından protokol üyeleri salonun bahçesine fidan dikti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.