|   | 
  • Şehitlere Manevi Hizmet


    Şehitlere Manevi Hizmet
    Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ın kişisel araştırmasıyla Kayseri'nin 93 Harbi, Yemen, Sarıkamış, Çanakkale, Sakarya gibi savaşlarda cephedeki askerleri için yakılan ağıtlardan oluşan albüm hazırlandı. 22 eserden oluşan "Kayseri Şehitlerinin Türküleri" albümünde İzzet Altınmeşe'den Musa Eroğlu'na, Zara'dan Turgay Başyayla'ya birçok ünlü sanatçı yer aldı.


    CD ve DVD olmak üzere iki farklı formatta hazırlanan albümü şehrin kültürel hafızasına dahil etmek istediklerini belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Amacımız geleceğimiz olan yavrularımızın geçmişimizi türkülerle, ağıtlarla öğrenmesi ve şehrimizin hafızasına katkı sunmak" dedi. Başkan Yıldırım, 5 yıllık araştırmanın ardından Kayseri ağıtlarına ulaştığını belirterek, Türk Halk Müziği sanatçısı Recep Ergül'ün sanat yönetmenliğinde albümün hazırlandığını söyledi. Albümde Yemen, Sarıkamış, Sakarya ve Çanakkale gibi savaşlarda Kayseri'den yakılan ağıtların büyük bir titizlikle derlendiğini kaydeden Başkan Yıldırım, eserin oluşmasında katkıda bulunanlara teşekkür etti.
    Talas'taki okullarda dağıtıma başlanılan Kayseri Şehitlerinin Türküleri albümü töreninde konuşan Başkan Yıldırım, "Hiç şüphe yok ki geleceğimiz olan çocuklarımızı eğitimcilere emanet ettiğimize göre, bizim değerlerimizi de onlara emanet etmemiz gerekirdi. Bu yaptığımız çalışma inanıyorum ki çocuklarımızın hafızasında ciddi yer edinecek. Milli kültür ve milli hafızanın oluşmasında bu tür eserlerin ayrı bir önemi var" dedi.
    Başkan Yıldırım, toplumun milli tarihi kitaplardan yeterince takip etmediğine dikkat çekerek, "Ama bu tür eserleri herkes takip eder. Dünyanın en bilinen destanı Manas'tır. Yıllardır söylenerek günümüze geldiği için biz de bundan olmak üzere türkülerimizle, ağıtlarımızla yaşayan bir milletiz. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin en iyi şekilde istifade etmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.
    Albümde yer alan ağıtları ilerleyen günlerde düzenlenecek bir konserle vatandaşa duyurmayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Yıldırım, "Bu çalışmayı konserle taçlandıracağız. Sadece okullarda albümü dağıtarak sınırlı tutmuyoruz. Kamu kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere göndereceğiz. Çünkü bu değerler millete aittir, kimsenin uhdesinde kalması gereken değerler değildir" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.