|   | 
  • ‘Şehr-i Derya’ Terk-i Diyar Oldu


    ‘Şehr-i Derya’ Terk-i Diyar Oldu
    Yaklaşan yerel seçimler ve seçimlerin olmazsa olmazı projeler, geçmiş dönemde vaat edilen ancak gerçekleşemeyen projeleri de akla getiriyor. Bunlar arasında birisi var ki Kayseri’nin çehresini ve geleceğini derinden etkileyecek nitelikteydi. Ancak aradan geçen 5 yılda en küçük bir ilerleme dahi kaydedilemedi. Eski Sanayi Bölgesi’nin kentsel dönüşümünü içeren ‘Şehr-i Derya’ projesi, şimdi 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde koltuğa oturacak Büyükşehir Belediye Başkanını bekliyor.

     

    2014 Yerel Seçimleri öncesi yeniden adaylığını açıklayan dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin en görkemli projelerinden birisi olan ‘Şehr-i Derya’ projesi bugün artık şehir içinde kalan ve gerek görüntü gerekse de fonksiyon olarak şehre yakışmayan Eski Sanayi Bölgesi’nin kentsel dönüşümünü içeriyordu.

    Devasa gölet, prestijli konutlar, iş merkezleri, kafe-restoranlar, alışveriş merkezleri ve spor alanlarını içeren proje, Mehmet Özhaseki’nin 2015 yılında Milletvekilliği için başkanlıktan ayrılmasıyla birlikte akim kalan projeler arasında yerini aldı.

    Mehmet Özhaseki’den sonra göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in üzerinde hiç durmadığı bu devasa projeyle ilgili kamuoyuna yansıyan hiçbir gelişme yaşanmadı.

    Başladığı noktada duran ‘Şehr-i Derya’ projesi, bakalım 31 Mart Yerel Seçimleri’nde koltuğa oturacak olan başkan tarafından yeniden gündeme getirilecek mi yoksa tamamen mi rafa kaldırılacak?




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.