|   | 
  • Şeker Hastalığının En Büyük Düşmanı


    Şeker Hastalığının En Büyük Düşmanı
    Faydaları saymakla bitmeyen hünnabın şeker hastalığına iyi geldiği bildirildi.

     Bol miktarda pektin, tanen, müsilaj, şekerve C vitamini ihtiva eden hünnabın kanı temizleyici, şeker düzenleyici özelliği bulunuyor. Hünnapta nitrat, C vitamini, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, fosfor da bulunuyor. Hünnap aynı zamanda potasyum, sodyum ve çinko gibi mineraller bakımından çok zengin. Faydaları saymakla bitmeyen hünnap, astım, balgam ve idrar söktürücü, ağır hastaların vücudunu rahatlatıcı ve gücünü artırıcı, stres azaltıcı, dimağ yorgunluğu, fizikî güçsüzlük, ağrı kaynaklı uykusuzluk, ateş düşürücü gibi rahatsızlıklara iyi geliyor. Hünnap, kaynatılıp çayı içildiğinde ishal kesici, kabızlığı giderici ve bağırsaklarda yaşanan hastalıklara karşı tedavi edici.
    Ayrıca şeker hastalığında kan şekerini düzenleyip kalp damar hastalıklarına iyi geliyor. Bilhassa nezle ve soğuk algınlığına karşı faydalı olan hünnabın kilosu pazarda 5 ila 8 lira arasında satılıyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.