|   | 
  • Sese Söze Büründüm Türkçe Diye Göründüm


    Sese Söze Büründüm Türkçe Diye Göründüm
    Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası dolayısıyla Cevahir Kadri, bu haftaki köşesinde “Sese Söze Büründüm Türkçe Diye Göründüm” başlıklı yazısında Türk şiirinin bu büyük ustalarından Yunus Emre’nin çağlar ötesinden, 13. asrın minaresinden bütün zamanlara, dili güzel kullanmanın önemini, itidali, hoşgörüyü, samimiyeti, aşkı nasıl aşkla anlattığını ele almış. Kadri, yazısında ayrıca başlangıçtan itibaren 16. yüzyıla kadarki sürede, şiirleriyle öne çıkan, Aprinçur Tigin, Bilge Kağan, Kültigin, Tonyukuk; Pratyaya-şiri, Şıngku Şeli Tutung, Ki-Ki, Asıg Tutung, Çısuya Tutung, Kalım Keyşi, Kül Tarkan, Çu- Çu.; Yusuf Has Hacip, Abdülkerim Satuk Buğrahan, Kaşgarlı Mahmut, Edip Ahmet, Ahmet Yesevi, Âşık Paşa, Ahmed Fakih, Gülşehri, Hoca Dehhani, Şeyyad Hamza, Haliloğlu Yahya Burgazi, Ahmedî, Nesimî ve Kul Mesud ; Dede Korkut, Ali Şir Nevai, Şeyhî, Ahmed Paşa, Necati, Süleyman Çelebi, Hacı Bayram Veli, Kaygusuz Abdal, Eşrefoğlu Rumî gibi söz sultanlarının, şairlerin isimlerine yer vermiş.

    Cevahir Kadri’nin yazısına ulaşmak için TIKLAYINIZ.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.