|   | 
  • Sezon Sonu, Kümede Kalma Barajının Bir Üstü Bile Yeterli


    Sezon Sonu, Kümede Kalma Barajının Bir Üstü Bile Yeterli
    Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Gençlerbirliği, kendi evinde Kayseri Erciyesspor ile golsüz berabere kaldı.

     Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özdilek, sıkıcı bir müsabaka olduğunu ifade ederek, "Her iki takım da oyunu kontrol ederek oynamaya çalıştı. İlk devrede iki tane Zec, bir tane Stancu ile yakaladığımız çok net pozisyon var. Gol olsaydı farklı olabilirdi ama oyunun görüntüsü atanın kazanacağı bir müsabakaydı. Dolayısıyla havanın da sıcak olması belki performans anlamında birçok oyuncuyu zora soktu ama ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Stancu dizinde esneme olmasına rağmen 60 dakika ağrı ile oynadı ve oyunda tutmaya çalıştık. Ligin de sonu yaklaştıkça kazanamıyorsan kaybetmeme felsefesi önemlidir. Onun için bir puan çokta kötü değildir? diye konuştu.
    Avrupa hedefinin birçok takım için hala geçerli olduğuna dikkat çeken Özdilek, şöyle devam etti:
    ?Son 5 hafta ortada 15 puan var. 2 hafta arka arkaya kazanan 3-4 basamak çıkıyor. Çok büyük bir puan farkı yok ama her takımında çok zor müsabakaları var. Dolayısıyla biz oynayacağımız son 5 maçta da kazanabilme adına her şeyi yapacağız.?
    Gençlerbirliği oyuncusu Tosic ise zorlu bir maç olduğunu belirterek, ?Çok sıcaktı. 2. yarıda rakip takımda ve bizde performans düşüklüğü oldu. 2. yarıda rakip takım 1 puana daha razı gibi göründü ve pozisyon vermemeye çalıştılar. Önümüzde 5 maçımız var. Bugün bir puan aldık ama her açıdan baktığımızda 1 puan almak kaybetmemekten iyi? şeklinde konuştu.
    Gençlerbirliği oyuncusu Zec ise, kazanmak için sahaya çıktıklarını ve karşılaşmanın berabere bittiğini ifade etti. Sahanın kaygan olmasını da değerlendiren Zec, ?Herkesin zaman zaman ayağı kaydı. Herhalde ıslak olduğundan dolayı? diye konuştu.

    KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ
    Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, karşılaşmanın 90 dakika olarak değerlendirildiğinde, gol şansı açısından her iki takım adına kısır, futbol adına zevk vermeyen bir maç izlediklerini söyledi.
    Son derece kontrollü bir mücadele olduğuna dikkat çeken Karaman, şöyle devam etti:
    ?Rakibimizin bir hafta önce Trabzon maçında Gençlerbirliği'ni 4-0 yenilmiş. Bir takıma karşı oynuyorsun. Rakipleriniz farklı oyun anlayışı içerisine giriyor. Son 10 dakikaya bakarsanız top bizde evet. Biz defansta pas yapıyoruz ama pres yapan karşımızda bir rakip yok. Bunu söylerken bu da Gençlerbirliği'nin oyun mantalitesindeki önemli bir parçadır. Rakibi hataya zorlayıp belki biraz daha öne çıkarıp daha sonra etkili oyuncularıyla gole giden oyuncuları var. Biz bu tuzağa pek düşmek istemedik. Son 10 dakika oyunu da riske etmek istemedik. Rakibin oyun anlayışına göre oyunda hamle yapmayı veya oyundaki tempoyu ona göre yönlendirmek istedik. Bizim açımızdan deplasmanda alınan 1 puan önemlidir. Belki futbolu etkileyen yan etkenler olabilir. Maçın 13.30?da olması ve sıcaklık yan etken olabilir. Sahayı suluyoruz ancak sahanın belli bölümleri su tutuyor. Belli bölümlerde oyuncuların kaydığını görüyoruz. Oyuncular ile içeride konuştuğumuz zaman kaygan, istediği gibi rahat hareket edemiyor. Bunlarda maça etki eden yan unsurlar olabilir. Bizim için artık önemli olan kendi evimizde oynayacağımız Trabzonspor maçı var. O maçta bütün Kayseri halkını tek bir bütün halinde orada görmek istiyoruz. O stadı bir dolduralım ve Türkiye?ye Kayseri?nin bir futbol şehri olduğunu gösterelim. Bütün hedefimiz iyi futbol oynamak ve 3 puan almaktır.?
    Sezon sonu kümede kalma barajının bir üstünün bile yeterli olacağını ifade eden Karaman, ?Küme düşme potasında ki takımların deplasmanda alacağı bir 3 puan barajı yükseltebilir veya kendi evinde kaybedeceği bir 3 puan barajı düşürebilir. Onun için bu hafta tahmin yürütmem. O yüzden 2 hafta sonra bakarız? şeklinde konuştu.
    Kayseri Erciyesspor oyuncusu Murat, iki takımın da geriye çekildiğini ve Gençlerbirliğini daha ileriye çekerek mağlup etmeyi düşündüklerini söyledi.
    Kayseri Erciyesspor oyuncusu Ekrem ise karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:
    ?Kontrollü iki takım vardı sahada. Özellikle iç sahada en önemli silahlarından biri kontra ataklardır. Biz de bunun üzerine oyunumuzu kurduk. Nitekim de onlarda çok fazla üstümüze gelmediler. Daha çok kontrollü kaldık. Özellikle son periyotta da mağlup olmamak çok önemlidir. Bu bir puanın değerini umarım lig sonunda alacağız. Şuan da tek düşüncemiz kalan haftalarda yapabileceğimizin en iyisini yapacağız ve Erciyesspor'u ligde tutacağız.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.