|   | 
  • Siber Dedektifler'den Hırsızlara Suçüstü


    Siber Dedektifler'den Hırsızlara Suçüstü
    Kayseri?de, İran uyruklu 2 kişinin 7 bin TL değerindeki malzemelerini çalan ve internette satışa çıkaran 3 zanlı, siber dedektiflerin de desteği ile yakalanarak gözaltına alındı.

     Edinilen bilgiye göre 7 Temmuz 2013 tarihinde Kocasinan Bulvarı üzerinde 2 İran vatandaşına ait laptop, fotoğraf makinesi, tablet bilgisayar, sabit disk, flash disk, epilasyon cihazı, saç kurutma makinesi gibi malzemelerin çalındığı öğrenildi.
    İran vatandaşlarının, kendilerine ait olan malzemelerin internetten satışa çıkarıldığını ihbar etmeleri üzerine, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.
    Çalışmalarda siber dedektifler tarafından yapılan teknik çalışmalarda, şüphelilerin e-posta adreslerine ulaşıldı. Siber dedektifler e-posta adreslerinden de şahısların adreslerine ulaşınca, Ş.Y., F.Y. ve A.Y. yerleri tespit edilerek yakalandı.
    Bir çok hırsızlık suçundan kaydı olan Ş.Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, çalınan malzemeler ise sahiplerine iade edildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.