|   | 
  • SICAKLARDA ENERJİ KAZANMAK İÇİN MEYVE SUYU İÇİN


    SICAKLARDA ENERJİ KAZANMAK İÇİN MEYVE SUYU İÇİN
    Yapılan araştırmalar meyve sularının insan sağlığına sağladığı sayısız yararın yanı sıra özellikle yaz aylarında yaşanan yorgunluk hissi, halsizlik gibi sıkıntılarla ortaya çıkan enerji kayıplarının giderilmesinde de önemli bir etkisi bulunduğunu ortaya koydu. Uzmanlar, kaybedilen enerjinin öğün aralarında meyve suyu tüketerek geri kazanılabileceğini vurguladı.

     Havaların ısınması ve yaz mevsimine geçişle birlikte terlemenin su ve enerji kaybına neden olduğunu belirten uzmanlar, sağlıklı bir yaşam için içerisinde bol vitamin bulunan ve antioksidan ile mineral açısından güçlü meyve sularının tüketilmesini önerdi. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, her gün düzenli içilecek bir bardak meyve suyu ile enerji kaybının engellenebileceğini belirtti. İnanç, ?Meyve suları vücuda kaybettiği sıvıyı geri kazandırdığı gibi, içeriğindeki vitaminler, antioksidan ve mineraller ile hücrelerin yaşamsal faaliyetlerini ve vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesine de katkı sağlamaktadır. Yemekle beraber veya öğün aralarında alınan meyve suları, içerisinde bulunan doğal şekerler ile enerji verir ve tokluk hissini artırır.? şeklinde konuştu.

    Yaz aylarında terleme ile vücutta su kaybının yaşandığını vurgulayan İnanç, vücuda enerji veren şeker, karbonhidrat, protein gibi besin maddelerinin düzenli tüketilmemesinin halsizlik ve yorgunluğa neden olduğunu belirtti. Neriman İnanç, öğün aralarında meyve suyu içerek bu dengenin sağlanabileceğini ifade etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.