|   | 
  • SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ : 9 ŞUBAT


    SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ : 9 ŞUBAT
    AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, "Sigaradan her yıl yaklaşık 5 milyon kişi hayatını kaybediyor" dedi.

     AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, "Sigaradan her yıl yaklaşık 5 milyon kişi hayatını kaybediyor" dedi.

    Milletvekili İsmail Tamer, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tamer, mesajında, dünyada en yaygın olarak

    kullanılan ve

    bağımlılık yapıcı maddelerin başında gelen sigaradan her yıl yaklaşık 5 milyon kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek, sigaranın, kanser, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yol açtığını bildirdi.

    Sigara kullanımının sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar verdiğini, sigara ve diğer tütün ürünlerinin dumanına maruz kalan kişilerde de aynı hastalıkların görüldüğünü kaydeden Tamer, şöyle devam etti:

    "Sigaranın maddi ve manevi zararları çok fazladır. Sigara en ölümcül hastalıklara neden olmakta, ekonomik olarak vatandaşlarımızın bütçesini etkilemektedir. AK Parti iktidarlığı süresince, Sağlık Bakanlığının yaptığı sigara ile savaş çalışmaları başarılı bir şekilde neticelerini vermeye başlamış, kapalı alanlarda sigara yasağı getirtilmiş ve halk sağlığını tehdit eden bu düşmana karşı önlemler alınmıştır. 81 ilimizde İl Tütün Kontrol Kurulları oluşturulmuş ve tütünle mücadele etkinliklerinin yerel düzeyde yürütülmesi için İl Tütün Kontrol Kurulları görevlendirilmiştir. Aralık 2007'de Sağlık Bakanlığın da yürütülen çalışmaların daha etkili ve sürdürülebilir olabilmesi amacıyla "Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanlığı" kurulmuştur. 19 Temmuz 2009 tarihinde, özel hukuk kişilerine ait olan lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde tütün ürünlerinin tüketilmemesi ile ilgili hükmü yürürlüğe girmiştir. 01 Mayıs 2010 tarihinde Sigara paketleri üzerinde resimli sağlık uyarıları kullanılmaya, halkı sigaranın zararları hakkında bilinçlendirme çalışmaları başlanmıştır. 01 Şubat 2011 tarihinde Sigara bırakma ilaçları Sağlık Bakanlığı ücretsiz olarak dağıtılmaya başlanmıştır."

    Tamer mesajında, "Sağlıklı ve mutlu bir gelecek için sigaraya başlattığımız bu savaşı sürdürmeli, gencinden yaşlısına sigaranın ölümcül zararlarının farkına varıp kendimizi ve toplumumuzu sigaranın zararları hakkında bilinçlendirmeliyiz. Bu vesile ile tüm Türkiye'de dumansız bir hava sahası temennisi ile 'Dünya Sigarayı Bırakma' gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.