|   | 
  • Şike davasında flaş gelişme


    Şike davasında flaş gelişme
    HSYK, ’Futbolda Şike’ iddialarına ilişkin davaya bakan hakim ve savcılar hakkında inceleme başlattı.

    2011 yılında düzenlenen operasyonla aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu 40 kişi şike davası kapsamında gözaltına alınmıştı.

     

    Futbolda şike davası kapsamında operasyonlar 3 Temmuz 2011 yılında Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından başlatılmıştı. Dava daha sonra Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e devredilmiş ve bu savcı operasyonları başlatmıştır. 16. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamalar sırasında Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan görev yaparken, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada ise Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun görev yapmıştır.

     

    Davalar sonucunda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım şike ve teşvik primi 3 yıl 9 ay hapis, örgüt kurmak 2 yıl 6 ay hapis ve 1 milyon 312 bin TL para cezasına çarptırıldı yaklaşık bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

     

    2015 yılında ise şike davasındaki tüm sanıkların beraatine karar verildi.

     

    Şike Davası'nın hakimi Mehmet Ekinci ve savcısı Mehmet Berk, Selam Tevhid soruşturmasında, Temmuz ayında görevden uzaklaştırılmışlardı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.