|   | 
  • Silviu Lung tarihe geçti


    Silviu Lung tarihe geçti
    Hes Kablo Kayserispor kalecisi Silviu Lung, Süper Lig'in en çok kurtarış yapan kalecisi oldu.

    Bu sezon topladığı 32 puanla 17.sırada kalarak küme düşen Hes Kablo Kayserispor'un kalecisi Silviu Lung, Süper Lig'de en çok kurtarış yapan futbolcu olarak tarihe geçti.
    34 haftalık Süper Lig'de 29 maçta görev yapan Rumen kaleci Silviu Lung, 23 maçta gol yerken 6 müsabakayı da gol yemeden kapattı. 29 maçta 55 gol yiyen Lung, en çok golü Kasımpaşa (5 gol) maçında kalesinde gördü.
    Lung, yediği goller yanı sıra yaptığı kurtarışlar ile takımının en önemli isimlerinden birisi oldu. Takım kaptanlığını üstlenen Rumen file bekçisi, yaptığı 123 kurtarış ile ligin en çok kurtarış yapan kalecisi oldu. Lung'un peşinden en çok kurtarış yapan bir başka kaleci ise Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır oldu. Süper Lig 2019/20 sezonunun en çok kurtarış yapan kalecileri:
    123 - Silviu Lung
    114 - Uğurcan Çakır
    103 - Fabien Farnolle
    99 - Mert Günok
    97 - Mamadou Samassa
    93 - Günay Güvenç
    81 - Adam Stachowiak
    79 - Fernando Muslera
    78 - Korcan Çelikay
    77 - Fatih Öztürk

    Kayserispor en kötü averaja sahip

     

    Süper Lige veda eden Hes Kablo Kayserispor, ligin en çok gol yiyen takımı oldu ve en kötü averajla ligi tamamladı.
    Süper Lig Cemil Usta sezonunda ligde veda eden takımlar arasında olan Hes Kablo Kayserispor, ligin en çok gol yiyen takımı oldu. Oynadığı 34 maçta 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 18 mağlubiyet alan Hes Kablo Kayserispor, rakip filelere 40 gol atarken kalesinde ise 72 gol gördü.
    32 puan toplayarak 18.sırada kalan Sarı-Kırmızılılar -32 averaj ile ligin en kötü averajına sahip takım oldu. Ligin her iki yarısında aldığı farklı sonuçlar ile dikkat çeken Hes Kablo Kayserispor, ligin en çok yiyen takım olarak ilk sırada yer alırken en az gol atan 6. takım oldu.

    34 maçta 40 gol attı

    Hes Kablo Kayserispor, Süper Lig'de rakip filelere 34 maçta 40 gol attı.
    32 puanla Süper Lig'e veda eden takımlar arasında bulunan Hes Kablo Kayserispor, oynadığı 34 maçta rakip ağlara 40 gol atabildi. Sarı-Kırmızılı takımda en çok gol atan isim Brezilyalı futbolcu Pedro Henrique oldu.
    Attığı 10 golle takımın en golcü oyuncusu olarak sezonu tamamlayan Pedro’yu 8 golle Artem Kravets, 5 golle Bernard Mensah, 3’er golle Hasan Hüseyin Acar, Umut Bulut, Muris Mesanovic, 2 golle Emmanuel Adebayor ve 1’er golle Cristian Sapunaru, Benoit Poulain, Emre Demir, Ömer Uzun, Digeo Angelo, Levan Shengelia (Konyaspor - kendi kalesine) takip etti.
    Hes Kablo Kayserispor adına atılan goller ve oyunculara göre dağılımı şöyle:
    Pedro Henrique : 10 gol
    Artem Kravets : 8 gol
    Bernard Mensah : 5 gol
    Umut Bulut : 3 gol
    Muris Mesanovic : 3 gol
    Hasan Hüseyin Acar : 3 gol
    Emmanuel Adebayor : 2 gol
    Cristian Sapunaru : 1 gol
    Benoit Poulain : 1 gol
    Emre Demir : 1 gol
    Ömer Uzun : 1 gol
    Deigeo Angelo : 1 gol
    Levan Shengelia : 1 gol



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.