|   | 
  • SİNEMA ELEŞTİRMENİ BURÇAK EVREN, ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞTU


    SİNEMA ELEŞTİRMENİ BURÇAK EVREN, ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞTU
    Sinema eleştirmeni, gazeteci- yazar Burçak Evren, Kayseri'nin Talas İlçesi'nde, Belediye ve Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin işbirliğiyle hazırlanan Sinema Atölyesi'ni inceledi.

     Sinema eleştirmeni, gazeteci- yazar Burçak Evren, Kayseri'nin Talas İlçesi'nde, Belediye ve Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin işbirliğiyle hazırlanan Sinema Atölyesi'ni inceledi.

    Belediye Başkanı AK Parti'li Rifat Yıldırım'ın davetiyle Talas'a gelen Burçak Evren, ilçede yaptığı gezintinin ardından Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen söyleşide bir araya geldi. Kiçiköy Mahallesi'nde 52 evlik restorasyon çalışmaları devam eden Ali Saip Paşa Sokağı'ndaki tarihi dokuya hayran kaldığını ifade eden Evren, "Talas'a daha önce de geldim. Ülkemizin eskiyle yeninin hoş bir karışımının olduğu en büyüleyici yerlerinden biri. Her yeri tarih kokuyor ve bunlar ayakta. Yapılan restorasyon çalışmaları çok güzel. Talas eskisinden çok daha güzel olacak. Çünkü Talas'ta hem geçmiş var hem de gelecek" dedi.

    Yerli belgesel film yapımının gün geçtikçe ilerlediğini belirten Evren, "Belgeselcilik dün ile kıyaslandığında biraz daha iyi ama istenilen düzeyde değil. Artık belgeselin kendi içimizden sıyrılıp uluslararası arenada saygın festivallerde boy göstermesi gerekiyor. Belgesel yapılan olgular aynı zamanda bir tanıtımı da üstleniyor. Belgesellerin yaptığı tanıtım daha etkili. Onun için artık yerli belgeselin dünyaya açılması gerekir. Son yıllardaki bu alanda yapılan çalışmalar buradaki tıkanıklığı açmak üzere, ama bu durumu hızlandırmamız lazım. Kendi değerlerimizi sadece kendimiz değil, bir başkasının da tanımasını sağlamalıyız" diye konuştu.

    Burçak Evren, Talas Belediyesi'nin tarihi bina olarak hazırladığı sinema atölyesi projesiyle ilgili olarak, "Mutlaka öğrenciler sinema atölyesi projesini hayata geçirecekler. Benim de çorbada bir tuzum bulunursa ne mutlu bana. Öğrenciler benim birikim veya arşivlerimden yararlanmak istiyorlarsa zaten onlar için biriktirildi. Paylaşmaktan büyük mutluluk duyarım" ifadesini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.