|   | 
  • Son İsteği, Oğullarının Sünnet Düğününü Görmekti!


    Son İsteği, Oğullarının Sünnet Düğününü Görmekti!
    Gırtlak kanseri olan 38 yaşındaki Mahperi Savaş, son istediği olan çocuklarının sünnet düğünü gördükten sonra hayatını kaybetti.

     Sivas'ta ikamet eden 2 çocuk annesi Mahperi Savaş (38), yaklaşık 4 yıl önce gırtlağındaki bir rahatsızlıktan dolayı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvurdu. Savaş?a, yapılan endoskopi ve göğüs röntgeni MR taramaları sonrasında gırtlak kanseri tanısı konuldu. Bütün vücuduna yayılan tümörden dolayı tedavi altına alınan Savaş, hastalığın son evrelerinde son isteğinin çocuklarının sünnet düğününü görmek olduğunu söyledi.
    Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Onkoloji Bölümü'ne yatarak doktor kontrolünde tedavi gören Savaş?ın bu isteğini duyan Kanserle Yaşam ve Dayanışma Derneği (KAYADER), kına gecesi düzenledi. Doktorların kontrolü altında 2 günlüğüne hastaneden çıkarılan Savaş, çocuklarının sünnet düğününe katıldı. Dernek binasında düzenlenen kına gecesine dernek yönetimi, üyeleri ve Savaş ailesinin akrabaları yoğun ilgi gösterdi. Kına gecesinde anne Mahperi ve Ali Savaş ile oğulları Yasin ve Yusuf Savaş hem halay çekti hem de çiftetelli oynadı.
    Çocuklarının sünnet düğünü için 2 günlüğüne hasta yatağından kalkan anne Mahperi Savaş, tekrar hastaneye yattı. Son isteği yerine getirilen anne Savaş?ın durumu iyileşince taburcu edilerek evinde tedavi görmeye başladı. Doktorların yaşaması mucize dediği anne, çocuklarının sünnetinden sonra evinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti.
    Sünnet düğününde duygularını dile getiren anne Mahperi Savaş ?Öncelikle bütün emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Mutluluktan, heyecandan hiçbir şey düşünemiyorum çünkü böyle bir günüm olacağını beklemiyordum, yani bir anım olacağını. Bana bu mutlu günü tattırdıkları için herkese teşekkür ederim" demişti.
    Mahperi Savaş?tan geriye, ölüm yatağından kalkarak çocuklarının sünnet düğününde çekilen görüntüleri ve fotoğraflar kaldı.
    Genç anne, vefatının ardından son yolculuğuna uğurlanarak toprağa verildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.