|   | 
  • Sonbaharda Cilt Sağlığını Bol Su Ve Egzersizle Koruyabilirsiniz


    Sonbaharda Cilt Sağlığını Bol Su Ve Egzersizle Koruyabilirsiniz
    Yazın sona ermesi ve sonbaharın başlamasıyla insan cildinde de birtakım değişikliklerin belirginleştiğine dikkat çeken uzmanlar, bol su tüketimi ve egzersizle cilt sağlığının korunabileceğini belirtti.

     Uzmanlar, yazın güneş, deniz, sıcak, kuru veya nemli havaya maruz kalan, bronzlaşan, kuruyan cildin, daha kendini toparlayamadan sonbaharın serin ve rüzgarlı havasından olumsuz etkilenebildiği uyarısında bulundu.

            Acıbadem Kayseri Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) sonbahara girerken cilt sağlığı için alınması gereken önlemler konusunda bilgiler verdi. Sağlıklı cildin parlak, diri ve sade görüntüsüyle anlaşılabildiğini söyleyen Dr. Tümtürk, yazın güneş ile kuruyan ve matlaşan cildin, sonbaharın rüzgarlı ve kuru havasından etkilenmemesi ya da daha az etkilenmesi için birtakım bilinçli önlemler alınması gerektiğini söyledi. 

            Dr. Tümtürk, bu önlemleri ise şöyle sıraladı: "Cildimizi her dönemde güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş koruyucu kremler kullanılmalı. Cildimize, yaşımıza ve cilt tipimize uygun bir nemlendirici ve temizleyici kullanmanın yanında temizleyici ve nemlendirici seçimi oldukça önemli. Kapatıcı ürünler kullanılıyorsa cildi yıkamadan ya da makyajı temizlemeden yatılmaması gerekir. Sigara içmemeliyiz. Dengeli ve düzenli beslenme, bol su içme ve ölçülü egzersiz yapma alışkanlıkları da cildimiz için inkar edilemez bir önleme sahiptir." 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.