|   | 
  • SU YOLCULUĞU


    SU YOLCULUĞU
    Bu hafta sizlere su yolculuğunu anlatmak istiyorum. Su yolculuğu, bir yaşam felsefesi. Bu felsefenin oluşum ve gelişim süreçleri kısaca özetlemek istiyorum.

    İnsan, bir canlı olmanın ötesinde vasıflar taşıyan, aklı ve düşünme kabiliyetleri olan, konuşarak kendini ifade etme becerisine sahip, düşünce ve davranışlarıyla aşağıların aşağısına kadar düşebilen yine düşünce ve davranışlarıyla yücelerin yücesi konumuna erişebilecek bir varlık olarak tanımlanabilir. Her insanın bir yaradılış ve yaşam gayesi vardır. Buna misyon da diyebiliriz. Birey olgunlaşma sürecinde kısacık yaşamını anlamlandırma ve geleceğe iz bırakma adına kendine bir misyon belirler. Bu misyonu gerçekleştirmek için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışır. Misyonu belirleme ve misyonu gerçekleştirme sürecinde doğru ve istendik adımları atabilmesi için önceki nesillerin yaşam felsefeleri çok önemlidir. Eğer örnek alınan bireyler ya da toplumlar yanlış bir yaşam felsefesi belirlemiş ve uygulamışlarsa bir sonraki nesillerin doğru adımlar atabilmeleri çok mümkün olmayacaktır. Bu nedenle ben deniz; hem günümüze ışık tutabilecek hem de gelecekte iz bırakabilecek adımlar atmak ve sizleri de su yolculuğuna dahil etmek istiyorum.

    Su yolculuğu genel anlamda üç boyuttan oluşuyor. Birinci boyutu insan, ikinci boyutu bilgi, üçüncü boyutu ise değer. İnsanı en başta tanımlamıştık. Bilgi ve değeri tanımlayacak olursak. Bilgi; araştırmalar ve öğrenme süreçleri sonucunda ortaya çıkan ham madde. Değer ise, bilginin yaşamı anlamlandırmaya olan olumlu katkıları. Şimdi gelin hep birlikte su yolculuğunun ne olduğunu öğrenelim.

    Bilgi suya benzer, insan ise denize. Her su damlası denize nasıl değer katarsa her bilgi de insana o şekilde değer katar. Bir denizin güzelliği suyunun temizliği ve bereketiyle ölçüldüğü gibi insanın da güzelliği bilgisinin saflığı ve yaşama kattığı değerle ölçülür. Deniz ne zaman kurur? Su kaynağı kesildiğinde. İnsanda öğrenmekten ve kendini geliştirmekten vazgeçtiği gün yavaş yavaş kurur ve ölür. Su doğaya hayat verir ve varlığını sonsuz döngü içerisinde sürdürür. İnsanın sonsuzluğu ise ürettiği bilgi ve ortaya koyduğu üründür. Bilgi nesilden nesile aktarılarak insanı ölümsüzleştirir. Her insan ölümsüzlüğü ister. Eğer sizde ölümsüzlüğü arzuluyorsanız değer katın. Kendinize, ailenize, kurumunuza, topluma ve dünyaya. Su yolculuğunun yaşam felsefeniz olması dileğiyle…




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.