|   | 
  • SÜNNETİ HAFİFE ALMAYIN


    SÜNNETİ HAFİFE ALMAYIN
    Özel Melikgazi Hastanesi doktorlarından Genel Cerrrahi Uzmanı Op.Dr. Kadir Dicle, sünnetin sağlıklı ve güvenilir ellerde yapılmaması durumda sağlık problemlerinin de ortaya çıkabileceğini söyledi.

     Sünnetin hafife alınmaması gerektiğini kaydeden Op.Dr. Dicle, sünnet olmamış çocuklarda idrar yolları iltihapların yaklaşık 10 kez daha sık görüldüğünü , sünnet olmayanlarda hem cinsel yolla bulaşan hastalıklara hem de penis kanserine daha sık rastlandığını ifade etti.
    Op.Dr. Kadir Dicle, ?Yeni doğan döneminde, sünnetin kolay olması genel anestezi gerekmemesi gibi nedenlerle tercih ediliyor. Operasyon sonrasında bölgenin bakımında titizlik gerektiği unutulmamalıdır? dedi.
    Bazı özel şartlarda yaşa bakılmaksızın sünnet yapılması gerektiğini anlatan Op.Dr. Dicle, ?Doğuştan böbrek ve idrar yolları anormallikleri olan tüm çocuklarda erken gerekir. Sünnet derisinin uç kısmı normal idrar akımına izin vermeyecek kadar dar olan çocuklarda sünnet yapılmalıdır. Sık sık sünnet derisinde ve penisin baş kısmında iltihaplanmalar olan çocuklarda ve sünnet derisinin geriye itilemediği durumlarda da sünnet gerekebilir? dedi.
    Sünnetin çocuklarla ilgili cerrahi eğitim almış hekimlerce yapılması gerektiğine dikkat çeken Op.Dr. Kadir Dicle, ?Her cerrahi işlemde olduğu gibi sünnetin de riskleri vardır. Uygun olmayan ortam ve şartlarda yapılan sünnetlerde, enfeksiyon en önemli komplikasyon olarak karşımıza çıkar. Bir de seçilen cerrahi teknikle de bağlantılı olarak görülen problemler olabilir. Yapılan cerrahi teknikte sünnet derisinin travmaya uğratmadan ve dolaşımını bozmadan cerrahi yöntemle yapılması iyileşme süresini hızlandıran ve ödem oluşmasını engelleyen yöntemdir. Yine işlem sırasında hemostazın iyi yapılması kanamayı önler. Sünnetin tecrübeli ellerde yapılıyor olması sünnetin şekil bozukluğu oluşmadan sünnetin tamamlanmasında önemli bir etkendir? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.