|   | 
  • Suriyeli ailenin yürek burkan dramı


    Suriyeli ailenin yürek burkan dramı
    İç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 2 çocuklu Suriyeli ailenin hayatı, Kayseri’de geçirdikleri kazayla yeniden alt üst oldu.

    Suriye’de 5 senedir süren iç savaş, dünya tarihinin en büyük göç dalgasını başlattı. 

     

    Milyonlarca Suriyeli, başta Türkiye olmak üzere başka ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine gitmeye çalışanlardan kimileri Ege denizinde hayatlarını kaybetti. Türkiye’de kalanların da her birinin başka başka hikayeleri var. Onlardan birisi 2 çocuklu Elcabir ailesi. Suriye’nin Deyrizor şehrinde yaşarken 3 ay önce Kilis üzerinden Türkiye’ye sığınan aile, 5 Ocak’ta Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde geçirdikleri trafik kazasıyla ikinci defa yıkıldı. 18 yaşındaki anne Mari Şehap’ın sağ kolu devrilen otobüsün altında kalarak ezildi ve hastanede kesildi. 9 aylık Amer’in sol bacağında kırıklar oluştu. 25 yaşındaki baba Abdurahman Elcabir ve 2 yaşındaki Mazen ise kazadan yara almadan kurtuldu. 9 gün hastanede tedavi gören anne ile diğer aile fertleri şimdi kendileri gibi iç savaştan kaçan ve Talas ilçesi Mevlana Mahallesi Akbülbül Caddesi'nde yaşayan yakınlarının yanına sığındı. 

     

    Otobüs kazasıyla özürlü hale gelen Mari Şehap, haline şükrettiğini söyledi. En büyük üzüntüsünün çocuklarını tek başına kucağına alamamak olduğunu belirten Şehap, “Kaza sonrası kolumu kesmek zorunda kaldılar. Yine de çok şükür. Ancak çocuklarımı tek başıma kucağıma alamamak beni üzüyor. Ev işlerini yapamıyorum. Çok mağdurum. Eşim de benimle ve çocukların bakımıyla ilgileniyor. Bu nedenle çalışamıyor. Bu nedenle Türkiye yetkililerinden ve hayırseverlerden bize maddi manevi yardım etmelerini istiyorum. Protez kol takılmasını bekliyorum” dedi. Ülkesindeki iç savaşın sona ermesini bekleiklerini de vurgulayan Şehap, “Yeter artık, Suriye’deki savaş bitsin” diye konuştu. 

     

    Baba Abdurahman Elcabir de, “Suriye’de evimiz, dükkanlarımız ve eşyalarımız vardı. Savaşta hepsi harap oldu. Eşim de burada ömür boyu engelli hale geldi. Çok zor durumdayız.” diyerek yardım beklediklerini söyledi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.