|   | 
  • Suriyeliler, Doğu Türkistanlılar ve Türkmenler için yardım toplandı


    Suriyeliler, Doğu Türkistanlılar ve Türkmenler için yardım toplandı
    Kayseri’deki bütün camilerde cuma namazı sonrası Bayırbucak Türkmenleri, kentte yaşayan Suriyeliler ve Doğu Türkistanlılar için yardım toplandı.

    Kayseri Müftülüğü, Valilik oluruyla, iç savaş ve baskılar sebebiyle ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli ve Doğu Türkistanlı aileler ile hala topraklarını savunan Suriye içindeki Türkmenler için yardım toplanmasına karar verdi. 

     

    Cuma namazında hutbede imamlar, bu haftaki yardımların Suriyeliler, Türkmenler ve Doğu Türkistanlılar için toplanacağını duyurdu. Cami çıkışı cemaat, gönlünden koptuğu kadar parayı yardım kutusuna attı. İl genelinde toplanan yardımların, ihtiyaç sahibi Suriyeli ve Doğu Türkistanlılara dağıtılacağı belirtildi. Paranın bir bölümünün de halen savaşın devam ettiği Bayırbucak Türkmenleri’ne gönderileceği açıklandı. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.